B365.ro : Clasa pregatitoare: Cum se schimba in 2013 si care sunt cele mai cautate scoli din Bucuresti

Desi regulamentul clasei pregatitoare pentru anul scolar 2013-2014 nu a fost inca pus la punct, parintii se pregatesc sa isi inscrie copiii in cele mai bune scoli din Capitala
Parintii vor afla cum isi pot inscrie copiii in clasa pregatitoare in prima saptamana din luna februarie, potrivit oficialilor din Ministerul Educatiei. Pana acum, certe sunt urmatoarele lucruri: clasa pregatitoare se va face la scoala, nu la gradinita, inscrierea va incepe din luna martie, va avea loc in doua etape.
Astfel, in prima etapa parinti isi vor putea inscrie copiii la ce scoala vor dori, indiferent de locul unde au domiciliul. Va exista si o a doua etapa- in care elevii vor fi inscrisi la scoala la care sunt arondati. Aici intra si categoria elevilor care nu au apucat loc la scoala dorita de parinti in prima etapa, relateaza gandul.
Criteriile de inscriere vor fi unele generale pentru toate scolile, dar fiecare institutie de invatamant va avea posibilitatea sa puna criterii suplimentare.
"Consiliul de adminstratie va fi cel care va studia si aviza fiecare dosar in parte. Conditia este ca in consiliile de administratie sa fie reprezentanti cat mai multi atat ai parintilor, cat si ai primariilor", a declarat Stelian Fedorca. A doua etapa de inscriere va fi in luna mai, dupa vacanta de Pasti.
Lista celor mai dorite scoli din Bucuresti:
Scoala Generala Nr.11 Heliade Radulescu, sectorul 1
Scoala Generala Nr.17 Pia Bratianu, sectorul 1
Colegiul German Goethe, sectorul 1
Liceul Biling Miguel Cervantes, sectorul 1
Scoala Generala Nr. 56 "Jose Marti", sectorul 2
Scoala Generala Nr. 52, sectorul 2
Scoala Centrala, sectorul 2
Scoala Nr.10 "Maria Rosetti", sectorul 2
Scoala Nr. 19 "Tudor Arghezi", sectorul 2
Scoala Gimnaziala Nr. 49, sectorul 2
Scoala Generala Nr.195, sectorul 3
Scoala Generala Nr. 80, sectorul 3
Scoala Generala Nr. 81, sectorul 3
Scoala Generala Nr. 79, sectorul 4
Scoala Generala Nr. 97, sectorul 4
Scoala Generala Nr. 150, sectorul 5
Scoala Generala Nr. 146, sectorul 5
Liceul "Elena Cuza", sectorul 6
Scoala Generala Nr. 117, sectorul 6
Scoala Generala nr.197, sectorul 6
Lista a fost intocmita pe baza datelor de la inspectoratele scolare, in functie de numarul cererilor de inscriere din partea parintilor si de numarul de clase pregatitoare pe care le au pentru anul scolar 2012/2013.
Inspectorii scolari spun ca parintii au ales institutiile de invatamant in functie de cateva criterii precum: notorietatea invatatorilor, renumele scolii de-a lungul timpul sau zona in care este pozitionata cladirea. La Bucuresti, unul dintre motivele pentru care sunt alese anumite scoli din centru, in special din sectoarele 1 si 2, este ca zonele sunt situate in zone mai putin violente.