Senatorul Laurentiu Florian Coca a sustinut o declaratie politica intitulata:
Romanii mai multumiti cu PSD la putere(Ziua internationala a fericirii). Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Ne-am obisnuit sa ne situam in coada clasamentului intre statele Uniunii Europene. Dar, iata ca, atunci cand adversarii nostrii politici ne inoculau sentimentul sa nu mai speram mare lucru de la viata noastra sociala, starea de spirit pe care o au romanii in urma unui top intocmit de Eurostat (Topul fericirii in Europa, Mediafax, 19.03/2015) arata ca sunt destul de multumiti de situatia actuala.
Dupa trei ani de guvernare, reusim ca nivelul multumirii fata de viata al romanilor sa se situeze la media europeana.
O cercetare recenta desfasurata in toate cele 28 de state UE spune ca Romanii se numara printre europenii destul de multumiti de viata lor, cu o medie de 7,2, clasandu-se imediat dupa germani, polonezi si britanici (toti cu o medie de 7,3), dar inaintea francezilor (7,0), spaniolilor (6,9), italianilor (6,7) sau cetatenilor din tarile baltice. Dintre romani, cei mai multumiti sunt tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, iar pe masura ce inainteaza in varsta, gradul lor de multumire scade, ajungand la 6,2 in cazul persoanelor de peste 75 de ani.
In medie, gradul de multumire fata de viata al europenilor este de 7,1 (pe o scara de la 0 la 10), arata sondajul Eurostat. Cei mai multumiti sunt cetatenii din statele nordice, cu o medie de 8,0 in Danemarca, Finlanda si Suedia, urmate de Olanda si Austria cu o medie de 7,8. Pe ultimul loc se afla cetatenii din Bulgaria (4,8), precedati de cei din Grecia, Cipru, Ungaria si Portugalia (6,2).
Ne bucuram ca de data aceasta Romania se desprinde de plutonul celor din coada si sare cu putin peste media europeana. De drept, aici este locul nostru. Politicile pe care PSD le aplica in actul de guvernare, rezultatele economice si sociale aflate intr-o crestere constanta in ultimii trei ani isi spun cuvantul si asupra starii de spirit a populatiei iar obiectivele noastre ca partid social-democrat tintesc media europeana si la alti indicatori. Cu PSD la guvernare pana in 2020 viata marii majoritati a romanilor se va imbunatati substantial. Ori, aceasta este diferenta dintre politicile social-democrate si politicile fortelor asa-zis de dreapta, care-i imbogatesc pe cativa si ii saracesc pe majoritatea.
Am tinut sa va retin atentia cu aceasta problematica si pentru faptul ca vinerea trecuta a fost Ziua internationala a fericirii, care este marcata, anual, la data de 20 martie. In 2015 manifestarile dedicate acestei zile se vor axa pe impactul schimbarilor climaterice asupra vietii oamenilor.
Scopul adoptarii acestei zile este acela de a evidentia faptul ca fericirea si starea de bine sunt teluri si aspiratii omenesti universale si ele trebuie sa-si gaseasca un loc prioritar in politicile nationale, ceea ce a reusit sa realizeze in Romania Guvernul condus de premierul Victor Ponta si care va continua pe aceasta directie in acest an si in viitor.