Omul de afaceri Catalin Chelu si cei trei apropiati ai sai, Stefan Badea, Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu, raman in arest, a decis definitiv ieri Curtea de Apel Bucuresti. Chelu este cercetat de procurorii anticoruptie pentru cumparare de influenta si dare de mita, iar ceilalti trei pentru complicitate la dare de mita.
Catalin Chelu a declarat ieri in instanta ca Dan Fatuloiu l-ar fi santajat si ar fi facut presiuni asupra lui in mai multe randuri in vederea obtinerii de foloase materiale.
Catalin Chelu a explicat ca au existat patru intalniri cu Dan Fatuloiu, prima dintre ele desfasurandu-se imediat dupa ce a preluat pachetul majoritar al unei societati din Pitesti.
La acea prima intalnire, Dan Fatuloiu l-ar fi sfatuit pe Catalin Chelu sa se retraga din conducerea respectivei companii deoarece este teritoriul altora.
"Din toamna lui 2009 si pana in toamna lui 2010 am rezistat tuturor presiunilor din partea lui Fatuloiu. I-am reprosat ca ma cauta si l-am intrebat ce are cu mine", a declarat, in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti, Catalin Chelu. Totodata, el a facut referire si la alta intalnire cu Dan Fatuloiu din 12 noiembrie, la biroul fostului secretar de stat. "Cataline, mi-ai adus milionul de euro? - Dar fiul tau mi-a dat milionul de euro", a spus Catalin Chelu, despre discutia care ar fi fost intre ei.
Omul de afaceri a precizat ca Alexandru Fatuloiu ar fi avut aceasta datorie in urma implicarii in activitatea uneia dintre societatile pe care le conducea.
Catalin Chelu a continuat sa povesteasca modul in care Fatuloiu a trecut la alta atitudine, una "amabila", "impaciuitoare", spunandu-i "hai, ce-mi dai si mie, cum ne intelegem". "I-am spus ca ii dau o casa ce urma sa fie construita, apoi am intrat in discutii tehnice despre valoarea casei, a terenului. Atunci mi-a zis: 'dar lui fiul meu nu-i dai o casa?'. Am zis da, construiesc si va dau la toti", a declarat Catalin Chelu, precizand ca inregistrarile acestor convorbiri se afla la dosarul cauzei."
Referitor la intalnirea din 19 noiembrie din biroul lui Dan Fatuloiu, Catalin Chelu a povestit ca acesta s-a rugat efectiv de el sa vina cu banii, cu o insistenta pe care nu o intelegea la acel moment. "Am vrut sa ma despart de dansul, dar am vrut sa las o portita - era totusi un om cu o functie importanta, nu voiam sa rup toate puntile", a spus acesta.
Catalin Chelu a aratat ca Dan Fatuloiu a insistat sa-l conduca la masina si odata ajunsi acolo, acesta i-a prezentat sotia si copilul care se aflau in masina si i-a dat o sacosa in care se aflau materiale promotionale. "Dupa desfasurarea evenimentelor- am intrebat de ce nu a stat pana au venit procurorii DNA, apoi mi-am dat seama - nu a stat de rusine, cand a vazut ce i-am dat in sacosa. Stia ca presa era la poarta cu antenele pregatite, DNA-ul trebuia sa vina din secunda in secunda si cu ce il gasea de la mine, cu pixurile? Toata munca lui de a efectua inregistrari, de a face un scenariu din care sa iasa cu integritatea suta la suta, se ducea de rapa", a mai spus Catalin Chelu.
Acesta a precizat ca are de intretinut cinci copii, sotia sa urmand sa il nasca pe cel de-al saselea si a cerut inlocuirea arestarii preventive.
Catalin Chelu a mai spus ca sufera de o boala de inima incurabila si a cerut ca in cazul in care va fi mentinut in arest sa poata fi transferat la Spitalul Penitenciar Jilava.
Avocatul lui Catalin Chelu, Romeo Cosma, a declarat in fata judecatorilor ca Dan Fatuloiu ii ameninta pe inculpati ca exista 48 de dosare pe numele lor care ar insuma 20 de ani de puscarie. Potrivit aparatorului lui Chelu, clientul sau nu ar fi putut sa incerce sa-l mituiasca pe Fatuloiu, deoarece politistii nu pot rezolva dosare, singurii care au astfel de atributii fiind procurorii.