b365.ro: Escroci pe Autostrada Soarelui: Ce teapa poti lua pe drumul spre litoral


Autostrada A2, Autostrada Soarelui, este cea mai aglomerata a tarii, vara, cel putin in weekend. Ca in orice loc unde se strange multa lume, apar si escrocii.

Stirile Pro TV au realizat un reportaj cu camera ascunsa pe A2, despre escrocii care ii pacalesc pe soferii de buna credinta:

"Escroc: Va rog frumos, am ramas fara benzina, nu sunt cersetor. Va dau si buletinul. Se poate intampla oricui, am copii.
Reporter: De cand stati aici?
Escroc: De o ora jumatate. Doamna va las si actele. Nu sunt cersetor. Ne faceti un bine, un serviciu. Sunt om de omenie. Cum ajung in Constanta va returnez banii, nu va pacalesc, Doamne fereste!

Il cheama Constantin, e de profesie muzicant, si il gasiti postat strategic langa benzinariile de pe Autostrada Soarelui. Cu gandul la vacanta, turistii cu buzunarele pline sunt mai generosi. Capota-i ridicata, sa se vada bine ca ar avea o problema cu masina lasata si ea la soare.
Mizeaza insa pe faptul ca romanii creduli vor fi impresionati de asa-zisa sotie insarcinata si de cei doi copii. Pentru ca da, individul se foloseste de cei mici. Chipurile el cere doar un imprumut.
"Isi foloseste proprii copii ca sa insele oamenii. N-as fi fost impresionata daca nu erau copii. Asta e motivatia pentru care i-am dat banii. Ne-am zis ca acei copii stau de 4 ore in soare, era o caldura infernala. Am sunat la politie si m-au intrebat cum il cheama si ei mi-au zis stati linistita doamna ca avem zeci de plangeri pe numele lui dar nu avem ce sa-i facem. Il amendam dar nu avem cadru legal sa il ridicam de acolo. Ca nu s-a dovedit ca e insalatorie" a povestit o pagubita.

Iata si reactia lui cand ii spunem ca si ieri avea aceeasi problema, tot pe autostrada:
Reporter: De ce folositi copiii la aceasta inselatorie? Vi se pare normal sa ii tineti asa in caldura?
Escroc: Am avut si eu necazuri cu masina.
Reporter: Eu inteleg, dar aveti necazuri in fiecare zi?
Escroc: Nu, doamna, azi.
Reporter: Aveti plangeri la politie pe numele dvs sau nu?
Escroc: Nu stiu!