Studentie.ro: Top 10 alimente care cresc riscul de cancer

Anual, milioane de oameni se imbolnavesc de cancer in lumea intreaga. Dintre acestia, o buna parte nu vor supravietui foarte multi ani de la diagnosticare. Pentru ca aceasta boala poate fi prevenita cu ajutorul unei alimentatii sanatoase, descopera 10 produse care cresc riscul de cancer si la care ar trebui sa renunti!

1. Alimentele arse. Dupa cate se pare, acestea produc amine aromatice heterociclice, cunoscute ca fiind cancerigene. Aminele heterociclice sunt prezente in orice tip de carne gatita la temperaturi mai mari de 150 grade Celsius. Suspecta este pana si painea prajita!

2. Carnea rosie bine facuta. Aceasta este de evitat, in general (si din motivele mentionate mai sus), dar daca iti face placere sa consumi un astfel de preparat, opteaza pentru varianta in sange.

3. Zaharul, indiferent ca vorbim despre cel alb sau cel brun. Acesta este denumit "otrava alba" si declanseaza o multime de probleme de sanatate, printre care se numara si cancerul. Zaharul poate fi exclus din alimentatie si inlocuit cu fructe proaspete, miere sau zahar brut.

4. Alimentele foarte sarate, afumate sau murate care determina aparitia cancerului la stomac.

5. Sucurile din comert, intrucat contin zahar si o multime de alti aditivi nocivi. Spre exemplu, afla ca 350 ml de Coca Cola contin 8 lingurite de zahar!

6. Cartofii prajiti, chipsurile si alte alimente de acest tip care contin grasimi nesaturate trans. Cartofii prajiti contin si acrilamida intr-o cantitate mult mai mare decat este poate tolera organismul uman: 20 mg (1 mg fiind doza maxima zilnica recomandata).

7. Alimentele care contin aspartam (E 951). Acesta este un indulcitor artificial si unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari.

8. Alcoolul in exces.

9. Alimentele coapte la cuptor, din cauza acrilamidei, o substanta toxica, mutagena, care rezulta din combinarea amidonului si a altor poliglucide la temperaturi inalte.

10. Pestele din crescatorii.