In perioada 12 - 13 iunie, in Muntii Tarcu, in vecinatatea comunei Armenis, jud. Caras Severin, va avea loc cel mai mare eveniment de eliberare a zimbrului in salbaticie din Europa, Magura Zimbrilor.
Este vorba despre una dintre cele mai ambitioase initiative din Europa pentru salvarea acestei specii legendare de la disparitie, coordonata de WWF Romania si Rewilding Europe. Zimbrul este o specie cheie pentru protejarea celei mai intinse zone de salbaticie din continent Carpatii Meridionali.
Cei prezenti aici vor petrece doua zile in inima naturii si vor vedea de aproape o specie legendara ce ocupa un loc aparte istoria tarii noastre.
In prima zi, o noua turma de 18 zimbri va sosi in zona de resalbaticire din Muntii Tarcu din centre de reproducere din 4 tari europene. A doua zi, cei 14 zimbri din Magura Zimbrilor, care in ultimul an s-au adaptat la mediul din tara noastra, vor deveni primii zimbri liberi din aceste meleaguri de mai bine de 200 de ani.
In cadrul activitatilor, cei prezenti vor avea ocazia sa intervieveze specialisti WWF si Rewilding Europe, sa afle mai multe despre un nou model de dezvoltare durabila ce are la baza protejarea uneia dintre cele mai frumoase zone din Romania, despre activitati turistice in zona si desigur dedesubtuirile unui proiect ambitios de salvare a unei specii carismatice vitala pentru sanatatea naturii din zona si dezvoltarea regiunii intr-un mod sustenabil si benefic pentru comunitatile locale.