De Ce News: Oprescu asigura liniștea in USL: dupa ce a ieșit pe primul loc in sondaje, afirma ca nu candideaza la Cotroceni

Un sondaj realizat de CCSB prezinta topul politicienilor in care romanii au cea mai mare incredere. Conform sondajului, primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu, cu 55%, se bucura de cea mai mare incredere din partea populației. Acesta este urmat de liderii USL, Victor Ponta, cu 50%, și Crin Antonescu, cu 40%, in timp ce Traian Basescu se afla in coada clasamentului, cu o cota de incredere de 17%.
Un lucru interesant este ca primii 7 politicieni in care romanii au cea mai mare incredere fac parte din USL, sau au avut de-a face cu uniunea (daca tinem cont ca Sorin Oprescu a fost sustinut de USL la alegerile locale, iar Adrian Nastase este unul dintre cei mai cunoscuti social-democrati).
Primul reprezentant al opozitiei care se bucura de increderea romanilor este fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu, cu 22%. (El ocupa locul 8 in clasamentul increderii.) Liderul PDL, Vasile Blaga, se afla pe locul 10 al clasamentului increderii, cu 20%, in timp ce presedintele Traian Basescu se bucura de increderea a 17% dintre cei chestionati. (Basescu ocupa locul 11 in clasamentul increderii, dupa Blaga !)

Oprescu nu candideaza la prezidentiale

Prezent duminica seara in emisiunea "Punctul de Intalnire", de la Antena 3, primarul Capitalei a declarat ca nu ia in calcul posibilitatea de a candida la functia de presedinte al tarii. Intrebat de moderatorul Radu Tudor daca "va candida sau nu va candida Sorin Oprescu la prezidentiale anul urmator?", acesta a raspuns ca nu ii trece prin cap asa ceva.
"Lui Sorin Oprescu nu ii trece prin cap asa ceva. Lui Sorin Oprescu ii trece prin cap sa apuce sa faca ceea ce le-a promis bucurestenilor. Nu am planuri numai pentru patru ani. Am planuri pentru opt ani, pentru zece ani de zile, la Primaria Capitalei", a spus politicianul in care romanii au cea mai mare incredere.