KFETELE.RO: 6,9 MILIARDE DE OAMENI SE AFLA IN PERICOL. CE POT PATI IN SPECIAL FEMEILE DIN CAUZA TELEFONULUI MOBIL
Peste 6,9 miliarde de oameni si-au cumparat un telefon mobil
Telefoanele mobile emit radiatii electromagnetice care au capacitatea de a distruge celulele din organism. Agentia Internationala pentru Cercetare in Domeniul Cancerului a clasificat radiatiile electromagnetice ca fiind factori cancerigeni.
Campurile electromagnetice (CEM) generate de telefoanele mobile interfereaza cu sistemul electromagnetic natural si afecteaza somnul, functionarea sistemului imunitar, producerea hormonilor si procesul de vindecare.
Presedintele companiei EMF Solutions, care ofera solutii pentru protectia in fata CEM, Kevin Bryne, considera ca expunerea la radiatiile electromagnetice cauzeaza dureri cronice, depresie, anxietate, sindromul oboselii cronice si boala Alzheimer.
Conform autoarei Devra Davis, care a scris cartea Disconnect: The Truth About Cell Phone Radiation, telefoanele mobile sunt periculoase, deoarece emit semnale capabile sa perturbe rezonanta si repararea ADN-ului.
Iata ce trebuie sa faci pentru a te apara de radiatiile telefonului mobil:
1. Protejeaza telefonul mobil
Un telefon mobil avariat poate emite mai multe radiatii, deoarece semnalul se pierde mult mai repede, iar functionarea sa este precara. Nu putem renunta la telefonul mobil in secolul XXI, insa il putem proteja cu ajutorul unei huse speciale pentru modelul de smartphone pe care il avem. Zecile de modele si de culori ale huselor vor schimba si aspectul telefonului mobil.
2. Pastreaza distanta
Nu purta telefonul mobil lipit de corp sau, si mai periculos, in bustiera. Unele companii producatoare de echipamente sportive au creat deja bustiere cu buzunar pentru telefonul mobil. Organizatia Environmental Health Trust a demonstrat ca femeile care poarta astfel telefonul mobil risca sa dezvolte cancer la san. Nici barbatii nu au parte de vesti mai bune, deoarece studiile au demonstrat ca purtarea telefonului mobil in apropierea organelor de reproducere afecteaza calitatea spermei.
3. Pune telefonul pe speaker (atunci cand poti)
Studiile au aratat ca numarul cazurilor de cancer la glanda parotida a crescut intre 1970 si 2006, iar aceasta se afla cel mai aproape de obraz dintre toate celelalte glande salivare. Cea mai evidenta cauza este utilizarea din ce in ce mai frecventa a telefoanelor mobile.
4. Inchide mai des telefonul mobil
Nu tine telefonul mobil deschis 24 de ore din 24. Majoritatea smartphone-urilor te trezesc cu ajutorul aplicatiilor de alarma chiar daca mobilul este inchis. In acest fel eviti expunerea la radiatii in perioadele in care chiar nu ai nevoie de telefon.
5. Foloseste casti cu fir
Desi castile cu fir nu te feresc in totalitate de radiatii, esti mult mai putin expusa in acest fel decat daca ai tine telefonul langa ureche sau ai folosi un dispozitiv bluetooth.
6. Nu apela atunci cand nu ai semnal
Un telefon mobil care nu are semnal de 5 liniute emite mai multe radiatii decat daca ar fi utilizat intr-o zona cu semnal foarte bun. Daca nu poti evita situatiile in care vorbesti la telefon intr-o zona cu acoperire slaba, limiteaza cat mai mult durata conversatiilor.
7. Mananca sanatos
Consuma alimente benefice pentru sistemul nervos, in special fructe si legume. In plus, nu uita sa mananci si alimente care contin omega-3, deoarece acestea ajuta la pastrarea integritatii membranelor celulare.