Ramane insa intrebarea legata de ceea ce contine lichidul eliminat in timpul ejacularii. Un nou studiu francez publicat in "Journal of Sexual Medicine" sugereaza ca ar putea contine si urina.
Pentru studiu, oamenii de stiina au analizat sapte femei care sustineau ca au o scurgere uriasa de lichide in timpul stimularii sexuale si care prezinta semne de ejaculare. Ideea a fost sa afle de unde vine fluidul eliminat si ce contine cu adevarat.
Pentru a obtine aceasta informatie, cercetatorii le-au adus pe femei in laborator pentru un proces in trei pasi care s-a concentrat pe vezica lor urinara.
Intai, le-au rugat sa mearga in baie si le-au facut un test cu ultrasunete pentru a vedea cum arata vezica atunci cand este complet goala. Apoi, le-au lasat pe femei intr-o camera sa se stimuleze, fie singure, fie cu ajutorul unei jucarii sau alaturi de partener.
In momentul in care femeile erau suficient de excitate, oamenii de stiinta le-au facut un al doilea test cu ultrasunete. Acest lucru a demonstrat ca vezicile urinare erau deja pline. Pentru ultima parte, femeile au fost lasate sa aiba orgasm. Atunci, cercetatorii au colectat fluidul obtinut in urma ejacularii in pungi de plastic pentru analiza, apoi le-au facut un al treilea test cu ultrasunete care a aratat ca vezicile urinare erau din nou goale.
In principiu, se poate spune ca ejacularea feminina presupune eliminarea de urina, insa oamenii de stiinta au descoperit in laborator ca fluidul continea si secretii prostatice, lichid din prostata femeilor.
Cercetatorii spun ca nu ar trebui sa-ti faci griji daca ti se intampla asta pentru ca sunt cantitati mici de urina care nici nu se simt.
Este vorba despre urina foarte diluata. In plus, se pare ca si sperma contine urme de urina, avand in vedere ca fluidul trece prin uretra inainte de a fi eliberat.
Sursa: womenshealthmag.com