Dedragosteunica.ro: Emotii pe care le simti atunci cand descoperi infidelitatea

In cazul in care faci parte din tabara celor norocoase, nu vei fi nevoita sa te confrunti niciodata cu emotiile negative care te pot cuprinde imediat ce ai aflat despre infidelitatea partenerului de viata. Cifrele oferite de statisticieni nu ne ajuta deloc pe de alta parte. Potrivit acestora, jumatate din barbatii si femeile casatorite vor avea o aventura la un moment dat sau altul in timpul casniciei. Uneori aceste indiscretii pot fi evitate, alteori nu. La ce trebuie sa te astepti insa in cazul in care ai aflat o asemenea veste teribila? Iata cateva exemple concludente:

Rusine

Ti se pare normal sa fii suparata, dezamagita si nervoasa. De ce si rusinata? Ei bine, acest sentiment apare ca urmare a umilintei pe care o vei resimti in momentul in care vei descoperi ca persoana pe care o iubesti si in care ti-ai pus toata increderea te-a tradat. Stiu, el este cel care a gresit. Cu toate acestea, aceasta greseala te va determina sa te reevaluezi si pe tine insuti. Iar rusinea poate veni si ca urmare a acestei reevaluari, in special in cazul in care preiei si tu o parte din vina.

Desertaciune

Vestea infidelitatii partenerului nu poate trece fara sa lase urmari de natura psihica. Pe langa suparare insa, vei simti si desertaciune. O lipsa a emotiilor, cel putin a emotiilor pozitive care va avea impact foarte puternic asupra psihicului tau. Acest sentiment este insa si unul de natura psihologica, o arma inconstienta a creierului tau care incearca sa se protejeze.

Posesivitate

Inainte de a afla vestea, te gandeai probabil ca in cazul in care partenerul te-ar insela, l-ai parasi fara niciun fel de remuscari. Ei bine, in cazul in care ai afla acest lucru acum, pe langa rusine, desertaciune si celelalte sentimente negative, ai simti si posesivitatea.A Separarea dintre doi parteneri poate creste dorinta de apropiere, atractia, nevoia. E si normal, dupa ani si ani de relatie s-au inradacinat deja obiceiuri si rutine comune care sunt greu de inlaturat peste noapte. Il vrei langa tine, ti-l imaginezi insa in bratele altei femei, esti geloasa, posesiva si, chiar daca vrei sa te desparti de el, vei resimti inca multa vreme aceste doua sentimente.

Iritare

E o intreaga lista de emotii negative care te pot incerca atunci cand ai fost inselata. Iritarea survine insa de la inceput si, chiar daca nu e vizibila in compania altor trairi mai puternice, ea ramane acolo pentru multa vreme. Ai avut asteptari mai mari de la partenerul de viata, ti-a tradat aceasta incredere, te irita gandul ca ti-ai pus atat de multe sperante intr-o relatie cu o persoana care nu merita. Da, poate te irita si cand uita sa spele vasele sau sa duca gunoiul dar acum vorbim despre o cu totul alta greseala, una care poate prelungi aceasta stare pe termen indefinit.

Usurare

Multi oameni care au trecut prin asemenea experiente simteau de multa vreme ca lucrurile nu merg asa cum trebuie in relatiile lor. Odata ce ai scapat de emotiile negative care te copleseau imediat dupa aflarea vestii, senzatia pa care o vei resimti este una de usurare. De usurare ca totul s-a terminat, ca o relatie care nu functiona a ajuns la sfarsit. Ca e mai bine ca s-a intamplat asa decat sa fi continuat la nesfarsit intr-o rutina bolnavicioasa si fara niciun fel de orizont.