AMPress : Dragostea dispare foarte usor cand partenerul tau de viata ajunge sa fie doar un coleg de apartament
Se spune ca barbatii insala pentru ca sunt barbati, dar cand o femeie face acest lucru exista motive intemeiate. 8 doamne au ales sa destainuie Huffington Post ce le-a impins sa isi insele sotii si cum aventurile le-au deschis ochii si le-au incurajat sa isi schimbe viata.

1. Lipsa de atentie
Am facut alegerea mai usoara in viata si m-am maritat cu barbatul acesta. Nu mi-a fost clar ce mare a fost greseala pana cand nu am facut si un copil impreuna. M-am reorientat catre barbatul potrivit, in bratele caruia mi-am gasit linistea timp de multi ani, dar am facut-o pe ascuns pentru ca am vrut sa-mi tin familia sub acelasi acoperis. Cel mai important lucru care a stat la baza deciziei mele de cauta alt barbat a fost lipsa de atentie cu care ma confruntam. Nu primeam cadouri de Craciun sau de ziua mea, nici macar o felicitare. Nu-mi mai spunea Te iubesc!. Am ajuns de la a face sex odata pe saptamana, lucru care se intampla inaintea aparitiei copilului, la o partida de sex la cateva luni, ca mai apoi la un act sexual pe an. Dragostea dispare foarte usor cand partenerul tau de viata ajunge sa fie doar un coleg de apartament.

2. Pentru ca si el a facut-o
Mi-am inselat sotul pentru ca si el a facut-o. Asta e tristul adevar. Dupa sase ani petrecuti alaturi de un barbat care m-a inselat incontinuu, eram epuizata din punct de vedere emotional. Am ajuns sa insel din cauza unei dorinte arzande de a avea pe cineva care sa-mi dea inapoi o parte din dragostea si atentia pe care i le-am oferit sotului meu fara sa primesc ceva in schimb. Am inselat din disperarea de a avea pe cineva care sa ma iubeasca cu aceeasi intensitate nebuna cu care eu l-am iubit pe sotul meu. L-am inselat pe sotul meu cu iubirea mea din anii de liceu pentru ca eram nervoasa, ranita si voiam ca el sa simta aceeasi durere pe care eu am simtit-o de sase ani incoace si pe care nu a incercat nicicum s-o faca sa dispara desi vedea cum ma distruge. Am inselat pentru ca nu ma mai iubeam pe mine si speram sa gasesc pe cineva, pe oricine care ar fi putut sa ma faca sa ma simt macar putin importanta, care sa-mi ofere putina dragoste si sa ma ajute sa o iau de la capat.

3.Lipseste ceva
Cred cu tarie ca majoritatea oamenilor care insala o face din cauza faptului ca ceva lipseste in relatiile oficiale. In cazul meu, inselatul nu a fost un act deliberat, nu m-am trezit intr-o dimineata cu gandul : Mi-ar placea sa am o aventura. Pur si simplu s-a intamplat, lucru destul de greu de explicat daca nu te-ai confruntat cu situatia asta. O relatie strict profesionala a devenit o prietenie, apoi au inceput flirturile, dupa care a devenit o aventura. E ca atunci cand bei o sticla de vin la cina. Nu-ti propui sa te imbeti, dar gustul bauturii combinat cu aromele din farfurie, sunetul si mirosul din camera, sentimentul acela placut de relaxare, toate astea te fac sa iti mai torni un pahar, apoi inca unul, dupa carre te uiti in jur si-ti dai seama ca esti ametit. Iti place insa senzatia si continui sa bei chiar daca stii a doua zi vei avea o mahmureala ingrozitoare.

4. Nefericirea de acasa
Este important ca oamenii sa stie ca o aventura este ultimul lucru care sa te gandesti, dar este atat de usor ca o prietenie nevinovata sa se transforme in ceva mai mult decat atat cand esti nefericita acasa. Eu am fost asa alaturi de sotul meu timp de 11 ani. In primii sapte ani am fost cea care a contribuit mai mult din punct de vedere financiar, iar in ultimii patru ani am fost singura care mai facea bani. Am cunoscut un barbat la unul din cursurile la care participam si au urmat opt luni de conflicte interioare, terapie de cuplu, ultimatumuri si orice imi mai trecea prin cap pentru a salva casnicia. In cele din urma l-am inselat. La trei luni dupa ce am calcat stramb, eram deja atat de obosita incat mi-am parasit sotul chiar daca acesta ma iertase. La o luna de la despartire am inceput sa ies doar cu acest barbat cu care avusesem aventura si i-am cerut sotului meu sa divortam. Inca ma simt groaznic pentru asta. Nu aventura a fost motivul pentru care am facut asta, dar ma intreb daca mi-as fi dat seama cat de nefericita eram daca nu se intampla asta. Inca imi iubesc sotul, dar mi-am dat seama ca nu se va schimba niciodata, astfel ca am fost nevoita sa plec.

5. Eram confuza
Faptul ca mi-am inselat fostul sot nu este un lucru cu care sa ma mandresc si nici nu as face-o a doua oara. Intrebarea care mi s-a pus des este : De ce am inselat? La vremea respectiva as fi venit cu o intreaga lista de motive: exista o criza de comunicare intre noi, avea vicii, nu avea grija de el. Dar acum nu pot gasi decat un motiv: eram confuza in ceea ce privea relatia si viata mea. Ma gandeam ca odata ce sotul meu se va schimba totul va fi in regula. Nu puteam vedea ca frustrarile mele legate de relatie nu erau cauzate de comportamentul lui, ci de mine. Eu creasem atmosfera negativa prin gandurile mele negre. Apoi i-am permis unui alt barbat sa-mi suceasca mintile. Lucrurile ar fi fost cu totul diferite daca mi-as fi schimbat modul de gandire.

6. Sotul meu m-a incurajat s-o fac
N-am avut o aventura ca oricare alta. Nu m-am ascuns si nu mi-am mintit sotul. Totul a fost la vedere. Aveam un foarte bun prieten pe care il cunosteam de 17 ani. Era persoana careia ma confesam cand eram trista, cand ceva uimitor mi se intampla. De fapt, cand se intampla orice. Surprinzator este ca sotul meu ma incuraja sa fac asta. Daca voiam sa vorbesc cu sotul meu despre problemele mele imi spunea sa merg sa iau masa cu prietenul meu si sa-i spun lui. Si asa am facut. La inceput credeam ca fac ceea ce trebuie pentru sotul meu fiindca avea mult de lucru si nu mai era loc si pentru problemele mele. Dar dupa un timp, am pus piciorul in prag. La aniversarea noastra de cinci ani i-am spus ca ii acord inca un an in care sa redevina barbatul de care eu si copiii nostri avem nevoie. Zece luni mai tarziu am ajuns la terapie de cuplu cu viitorul meu fost sot, implorandu-l sa-mi acorde divortul, dormind cu prietenul meu si privind cum intreaga mea viata se destrama. Dupa ce i-am spus sotului meu ca sunt singura si nefericita de atatia ani, el a continuat sa calatoreasca luni intregi pana cand, in cele din urma, am intalnit un alt barbat. Atunci m-am vazut pusa in fata situatiei de a-i spune sotului meu ca vreau sa divortam si de a-i expune cu lux de amanunte de ce relatia noastra s-a terminat.

7. Nu mai exista romantism
Dupa 8 ani, devenise deja o relatie in care nu mai exista dragostea aceea romantica. Eu voiam sa calatoresc, el voia sa stea acasa. Eu voiam copii, el nu. Eu voiam pe cineva care sa se culce cu mine, el era total dezinteresat. Eu voiam provocari, el era comod. Eu am mers la serviciu in coltul opus al orasului, el statea acasa. Desi eram constienta ca sunt nefericita, credeam ca asa ar trebui sa fie. Intr-o seara in care am mers intr-un bar cu colegii de munca, am zarit in celalalt capat al incaperii cel mai frumos barbat pe care mi-a fost dat sa-l vad vreodata. Am facut cunostinta, am dansat, am vorbit, ne-am dat numerele de telefon. A fost inceputul celei mai intense si nebune relatii pe care am avut-o in viata mea. Cand m-am intors acasa, i-am spus sotului meu ca vreau sa ne despartim, dar fara a aduce in discutie barbatul pe care tocmai il intalnisem si cu care am avut o relatie timp de un an. In prezent sunt logodita cu un barbat care vrea sa calatoreasca, vrea provocari, vrea copii si vrea sa se culce cu mine. Desi ma voi simti intotdeauna prost pentru ca am inselat, acest lucru mi-a aratat ce voiam si de ce aveam nevoie, fortandu-ma sa ies dintr-o relatie in care nu ma simteam bine.

8. Nu ne faceam fericiti
Casnicia mea a durat 10 ani. Nu il puteam face fericit si nu ma putea face fericita. Sexul ajunsese sa fie ca si cum ma prezentam la raport. Doar eram acolo si la final ii spuneam ca a fost minunat. Am gresit ca nu i-am spus ce imi doream? Da, dar trebuie sa ai incredere in partenerul tau ca sa ii spui asta. Asta a fost problema la noi. El avea o lipsa de incredere in femei aproape patologica. Daca sesiunile mele de alergat erau prea lungi, eram supusa unui interogatoriu. Ma simteam de parca as fi avut o aventura. Glumeam cu prietenele mele ca ar trebui sa am dreptul sa il insel o data din moment ce eram acuzata de chestia asta de atat de multe ori. In cele din urma, mi-am dorit mai mult: mai multa comunicare pozitiva, mai multa tandrete, mai multa dorinta, pur si simplu mai mult. Asa ca am inselat. Am cautat un barbat care sa bifeze toate calitatile de pe lista mea imaginara si l-am gasit. Iar sexul a fost spectaculos. Au trecut ani de cand nu am mai simtit o dorinta atat de puternica pentru cineva. Era deja un sentiment strain, dar am realizat ca nu eram moarta pe dinauntru, asa cum credeam. Atunci mi-am dat seama ca trebuie sa divortez.

sursa: adevarul.ro