Mariustuca.ro / Prof. dr. Monica Pop incearca salvarea un copil intepat cu o sarma in ochi (Autoare: Magda Marincovici)
Caz incredibil la Spitalul de Urgente Oftalmologice Bucuresti. Duminica, 24.05, s-a prezentat la Compartimentul de Primiri Urgente un copil in varsta de 7 ani de etnie rroma, intepat cu o sarma in ochi, intr-o stare foarte grava, in pericol de a pierde ochiul.
Tatal copilului este inchis pentru crima, mama este in Spania, iar copilul este crescut de matusa (sora mamei). Copilul nu are certificat de nastere, deci nici CNP, niciun fel de act. Contactata telefonic, mama refuza internarea si tratamentul copilului!
Spitalul detine tot ceea ce trebuie pentru tratament, care insa este deosebit de costisitor, iar Casa de Asigurari nu acopera suma, deoarece copilul nu exista. Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgente Oftalmologice, a trecut peste aceste aspecte pentru a incerca salvarea ochiului si, in masura posibilului, a vederii acestui copil. Prof.dr. Monica Pop ne-a declarat ca, din cauza ca a fost adus foarte tarziu la spital, s-a declansat o infectie, ochiul copilului fiind intr-un mare pericol.
Prof. dr.Gheorghe Iana, presedintele Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, spune despre acest caz :
- Serviciul de asistenta sociala de pe raza de domiciliu a copilului trebuie sa se ocupe de luarea in evidenta a acestui copil dintr-o familie dezorganizata. Din punctul de vedere al CASMB, fiind un minor si o urgenta medicala, cheltuielile privitoare la asistenta medicala acordata se deconteaza.