Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus in ziua de 30.06.2011 retinerea numitilor S.A.M, M.V., H.S.R., D.A., Z.K. si I.D.A.C., sub aspectul savarsirii infractiunilor de proxenetism, respectiv act sexual cu un minor. Totodata, a fost pusa in miscare actiunea penala fata de cei sase inculpati, care, in data de 01.07.2011, au fost prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.
Mijloacele de proba administrate in cauza au conturat modul de operare al proxenetilor in raport cu tinerii care practicau prostitutia si cu beneficiarii serviciilor sexuale, aspectele principale fiind urmatoarele:
o Zonele de unde, momentele si modalitatile in care sunt racolati/ademeniti barbatii tineri in vederea practicarii de relatii homosexuale:
§ Proxenetii ademenesc - in vederea practicarii de relatii homosexuale - persoane din randul barbatilor tineri fara adapost sau al celor cu mijloace de existenta precara, din mai multe zone din Bucuresti, cunoscute ca zone de intalnire pentru homosexuali (de ex. zona Lipscani/Bratianu, Piata Romana, Piata Unirii - restaurant McDonald’s, Gara de Nord);
§ Proxenetii contacteaza telefonic (la cererea clientilor) barbati tineri, printre care se afla si minori, carora le solicita servicii sexuale pentru clienti si le inlesnesc intalnirile cu clientii.
Proxenetii sunt contactati telefonic de barbati tineri care isi ofera serviciile sexuale si carora, de asemenea le inlesnesc intalnirile cu clientii;
§ De asemenea, acelasi gen de contacte se realizeaza prin intermediul internetului, fie prin postarea unor anunturi prin care se ofera servicii de masaj, fie prin diferite site-uri de socializare;
o Modul in care barbatii tineri sunt transportati:
§ Din cercetarile efectuate a rezultat ca proxenetii le asigura barbatilor tineri care se prostitueaza transportul in vederea intretinerii de relatii sexuale, fie prin intermediul autoturismelor proprii, fie cu autoturisme taxi, achitand contravaloarea cursei efectuate;
o Unde sunt transportati barbatii tineri si intervalul de timp cat sunt tinuai:
§ Tinerii care practica prostitutia sunt transportati de catre proxeneti la locuintele clientilor, unde sunt tinuti timp de mai multe ore (pe timpul noptii sau chiar in toate zilele de week-end), timp in care intretin relatii sexuale cu acestia.
o Din mijloacele de proba administrate in cauza a rezultat că, pentru aceste activitati, proxenetii primesc de la clienti sume de bani si alte foloase materiale. Totodata, barbatii tineri care isi ofera serviciile sexuale, primesc si ei sume de bani sau alte foloase.
Cercetarile in cauza sunt continuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, IGPR - Directia Investigatii Criminale si DGPMB - Serviciul Omoruri si Serviciul Investigatii Criminale.