viataverdeviu.ro informeaza: Creierul
Factori de baza
Emisfera dreapta a creierului controleaza predominant functiile jumatatii stangi ale corpului si totodata este in legatura cu intelegerea sufleteasca, creativitatea, simturile, intuitia, perceptia spatiului si a muzicii. Emisfera dreapta corespunde Yin in traditia chineza, precum si Lunii, apei, aspectelor feminine si receptivitatii.
Emisfera stanga controleaza in mod predominant partea dreapta a corpului si are legatura cu logica, gandirea analitica si rationala, inteligenta, limbajul si matematica. Corespunde, de asemenea, chinezescului Yang , Soarelui, aspectelor masculine si principiului de a darui.
Epilepsia.
In timpul unei crize de epilepsie o persoana elibereaza prin energie apasarea si agresiunea.Energia pozitiva pe care o eliberati, va permite sa va abandonati atat memoria cat si cunostinta. Acceptati fortele si energiile din interiorul dvs. fara a le reprima sau dezaproba si imbracati-le intr-o forma constienta. Experimentati si acceptati orice primiti in constiinta atunci cand adormiti. Aceasta va va permite sa invatati ce este devotamentul si sa lasati lucrurile sa se elibereze fara a fi fortat sa o faceti.
Pierderea cunostintei (comotie)
Notiunea de comotie reprezinta ceva ce va demoleaza intreaga maniera de a gandi. Esti incapabil sa tii capul ridicat din cauza ca incepe sa te doara de indata ce te ridici. Traiesti cu vechea ta maniera de a gandi si ramai tu insuti. Da-ti sansa de a integra in viata ta simtamintele si intuitia.
Tumori pe creier.
O tumoare pe creier este un semnal ca trebuie sa schimbi modul de a gandi. Esti ceea ce se numeste greu de cap” si nu doresti sa renunti la vechile deprinderi care au durat suficient de mult incat sa te imbolnaveasca si in plan fizic. Trebuie sa incerci sa intelegi ca intreaga viata este supusa schimbarilor permanente. Ai incredere in puterea vietii si vei gasi libertatea.
Durerile de cap.
Durerile de cap sunt un indiciu al unei tensiuni excesive. Pot fi cauzate de existenta unei ambitii excesive si/sau unei dorinte acute de perfectiune. O alta cauza obisnuita a durerilor cumplite de cap este ingrijorarea permanenta. Greseala este ca acorzi o prea mare importanta rationalului care salasluieste in mintea ta prea mult timp. Regaseste-ti echilibrul prin constientizarea a ceea ce se intampla in interiorul tau si prin a-ti urma intuitia. Lasa lucrurile sa curga fara sa le judeci. Aceasta va slabi tensiunea si va crea spatiu pentru pace, dragoste si bucurie.
Apoplexia.
In timpul unui atac de apoplexie, irigarea anumitor zone ale creierului se intrerupe si acestea inceteaza sa mai functioneze corespunzator. Aceasta demonstreaza o rezistenta extrema impotriva vietii si o negare a Eu-lui in acelasi timp. Ceea ce rezulta de aici este paralizia care restrictioneaza activitatea ta in lumea de afara. Intelege aceasta lectie, dezvolta si acorda mai mare atentie simtamintelor tale si intuitiei. Accepta viata ca un tot.
Parul
Problemele parului in general
Parul tau este un simbol al libertatii si puterii. In vremurile de demult, parul lung era un semn al libertatii civice, dimpotriva parul scurt insemna de cele mai multe ori ca puterea, libertatea si demnitatea persoanei vizate au fost retrase. Daca ai probleme cu parul intreba- te ce doresti de fapt sa faci in raport cu ce se asteapta de la tine de catre altii. Daca vei gasi curajul sa fi sincer cu tine vei putea regasi bucuria de a trai si totodata vei da un sens libertatii si puterii - la fel ca si parul tau. Dezvoltarea acestei linii de gandire iti poate da o interpretare pentru parul degenerat.
Ochii
Problemele ochilor in general
Ochii nostri sunt ferestrele lumii si oglinda sufletului nostru. Ei primesc impresii si reflecta la randul lor ceea ce percepem. Daca aveti probleme cu ochii trebuie sa va intrebati ce anume nu vreti sa vedeti. Claritatea perfecta este in legatura cu ceea ce constientizati, pentru a putea gasi lumina si adevarul. Priviti inauntrul vostru inainte de a intoarce privirea catre lume. In acest fel veti fi capabil sa aveti o alta perspectiva a lucrurilor legate de voi.
Conjunctivitele
Conjunctivitele indica un conflict pe care refuzati sa-l constientizati. Daca simtiti dorinta de a inchide ochii, atunci priviti in interiorul fiintei voastre. Fiti onesti cu voi insiva si asumati-va conflictul. Priviti-l constient si observati-va reactiile fara sa le condamnati. Solutia este deja la voi.
Orbirea
Orbirea este forma extrema de a nu dori sa vedeti. Este manifestarea orbirii constiintei. Orbirea poate si trebuie sa conduca influxul in interior. Uitati-va in interiorul vostru, iar libertatea pe care o veti gasi va releva lucrurile care sunt refuzate privirii lumii. In acest fel veti descoperi o noua lume si un nou mod de a percepe lucrurile.
Discromatopsie
Pentru cei ce nu pot distinge culorile, totul pare cenusiu si arata la fel. Daca sunteti incapabil sa vedeti diversitatea culorilor vietii, deschideti din nou ochii asupra unitatii care sta la baza relatiilor dintre toate lucrurile si aruncati din nou o privire asupra lumii. Veti realiza cat de multa bucurie si placere veti gasi in diversitatea vietii.
Cataracta cenusie.
Cand aveti cataracta cenusie, viziunea voastra asupra lumii este diminuata si lucrurile nu pot fi percepute cu claritate. Practic refuzati sa vedeti anumite lucruri si pastrati o distanta intre voi insiva si mediul inconjurator. Este ca si cum ati lasa jos transperantele.
Ratiunea pentru care viziunea tridimensionala a fost diminuata este sa va ajute sa va opriti a privi numai conturul extern al lucrurilor. Astfel, daca viitorul pare intunecat priviti in interior pana gasiti fluxul de lumina. Atunci aceasta va revarsa lumina pe cenusiul lumii de afara, asa cum soarele straluceste peste griurile unei zile terne.
Glaucomul
Glaucomul este rezultatul cresterii presiunii intraoculare. Aceasta la randul ei este rezultatul unei continue presiuni a fluxului interior cauzata de lacrimile care nu au curs si de sentimentul ca ati fost raniti. Ati pierdut literalmente busola unei vieti vaste si expansive. Percepeti doar o mica parte a intregului, iar aceasta corespunde ideilor pe care le aveti deja formate despre aceasta. Admiteti supararea si lasati lacrimile sa curga. Dupa aceasta veti fi capabil sa va deschideti catre viata din nou.
Miopia.
Miopia este intotdeauna un indiciu pentru o prea mare subiectivitate. Priviti totul din propriul punct de vedere. Viziunea voastra limitata indica faptul ca ar trebui sa va analizati foarte bine, si sa faceti in asa fel pentru a mari cunoasterea despre sine. Lumea care ne inconjoara este intotdeauna o expresie a propriului Eu. Astfel, ceea ce vedeti in jurul vostru va invata multe despre voi insiva si va va ajuta sa dobanditi mai multa maturitate. Vederea asupra lumii inconjuratoare se va extinde odata ce veti descoperi extinderea in interiorul vostru.
(Din acest motiv, miopia dispare de cele mai multe ori la batranete. Pe de alta parte, se poate dezvolta la aceasta varsta).
Strabism
Este un fel de viziune unilaterala, in care vedeti totul dintr-un singur punct de vedere si in care lucrurile par plate si bidimensionale. Pentru a deveni un intreg, trebuie sa incercati sa aflati si celelalte laturi ale lucrurilor si, totodata, sa invatati sa le acceptati. Incercati sa vedeti intr-o alta dimensiune a realitatii fara sa excludeti anumite aspecte ale acesteia. Boala va va forta sa fiti sinceri cu voi insiva si in acelasi timp va va arata ca aveti lipsuri. Acordati atentie la ce va spune corpul vostru si veti descoperi frumusetea, fiind capabili de a vedea toate laturile vietii.
Hipermetropia.
Hipermetropia apare de obicei la o varsta inaintata. Este un indicator pentru a vedea viata ca un tot si a nu ramane prinsi in trivialitati. Urmati sfatul pe care ochii vi-l dau.