Eva.ro: 5 trucuri ca sa-ti recapeti energia dupa vacanta de Paste

Te simti fara energie dupa vacanta de Paste? Descopera cateva trucuri eficiente ca sa te pui pe picioare si sa te concentrezi mai usor la serviciu!
Lipsa de energie este o problema frecvent intalnita in aceasta perioada. Insa, exista solutii simple care te pot ajuta sa fii energica. Schimbarea alimentatiei, respectarea unui program riguros de somn si multa miscare in aer liber sunt cateva dintre cele mai eficiente solutii care te ajuta sa fii odihnita si relaxata.
Ca sa-ti revii dupa cele cateva zile libere de Paste si dupa mesele copioase, iata ce trebuie sa faci:

1. Incepe dimineata cu exercitii usoare

Daca nu ai timpul necesar sa-ti aloci o jumatate de ora pentru alergat dimineata la prima ora, incearca sa faci cu regularitate un set de exercitii fizice acasa. Imediat dupa ce te-ai ridicat din pat pune in aplicare planul si te vei simti mult mai revigorata. Un alt lucru care te va ajuta sa alungi oboseala este jogging-ul efectuat seara. Douazeci de minute de alergare usoara te pot umple de energie. Este de preferat sa practici acest sport dimineata, insa in lipsa de timp este binevenit si seara, dupa serviciu.

2. Trezeste-te la ora programata. Nu mai lenevi in pat!

De indata ce a sunat alarma la telefon ridica-te din pat. Nu te obisnui sa amani alarma din 10 in 10 minute si sa mai matai, deoarece nu vei reusi decat sa te trezesti mai obosita si mai morocanoasa. Pur si simplu trage de tine, ridica-te din pat si incepe setul de exercitii fizice, dupa care te poti rasfata cu un dus caldut.

3. Nu sari niciodata peste micul dejun

Nu uita niciodata de micul dejun pentru ca stimuleaza metabolismul, mareste capacitatea de concentrare, creste nivelul de energie si imbunatateste starea psihica. Daca nu obisnuiesti sa mananci dimineata, riscul de a avea un metabolism lent si de a te ingrasa este unul mult mai ridicat.

4. Urmeaza o cura de detoxifiere cu sucuri din legume/fructe si ceaiuri medicinale

Aceasta ajuta organismul sa elimine toxinele si sa-si recapete energia. Iata care este smoothie-ul preferat de celebrul Dr. Oz pentru zilele in care tine o cura de detoxifiere. Amesteca in blender 1 cana cu apa, 1 lingura de seminte de in macinate, 1 cana cu zmeura, 1 banana, 1 cana cu frunze de spanac, 1 lingura cu unt de migdale si 2 linguri cu zeama de lamaie.

5. Bea ceai verde in loc de cafea

Ceaiul verde indulcit putin cu miere de albine si cu o felie de lamaie are un efect revigorant asupra organismului. In plus, efectul generat va fi unul de durata, spre deosebire de cel constatat in urma consumul exagerat de cafea.