Dieta: 6 obiceiuri din bucatarie care te ajuta sa slabesti. Adopta-le pentru o silueta de vis!

Iti va fi mai usor sa stii din timp ce vei manca la urmatoarea masa si sa ai toate ingredientele in casa. Mai mult de atat, vei castiga si la capitolul timp.
Daca bucataria este locul calduros si primitor unde iti inviti prietenii la o sueta, tot aici ar trebui sa te gandesti la cateva solutii pentru a-ti tine in frau greutatea.
In cazul in care prin bucataria ta se gasesc multe alimente nesanatoase, s-ar putea ca acest obicei sa-ti saboteze silueta. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta, in cazul in care nu vrei sa suferi schimbari radicale si negative de look:

1. Pregateste-ti gustari "de-a gata", sanatoase si slab calorice
Unul dintre motivele pentru care oamenii fac alegeri nesanatoase este comoditatea. Este mult mai rapid sa desfaci o punga de covrigei decat sa te apuci sa cureti si sa tai legume proaspete pentru o gustare.
O solutie este sa te ocupi de curatatul legumelor si al fructelor atunci cand ai timp si le tii in frigider in pungi sau in caserole care se inchid ermetic. In acest fel, iti vor fi la fel de accesibile ca o punga de chipsuri.

2. Modernizeaza si organizeaza locurile in care depozitezi alimentele
Daca iti eliberezi camara si frigiderul de toate alimentele nesanatoase si le inlocuiesti cu fructe, legume, seminte si carbohidrati sanatosi (cereale integrale, fulgi de ovaz), vei scapa de tentatiile nocive si nu vei mai avea alte alternative decat cele sanatoase. Cu cat alimentele pe care le ai in casa sunt mai sanatoase, cu atat iti va fi mai usor sa renunti la cele care nu iti fac bine.

3. Planifica-ti mesele pentru toata saptamana
Gandeste-te ce vrei sa mananci in fiecare zi si fa-ti cumparaturile din timp, pentru a evita vizitele la magazin in momentele cand esti infometata sau iesirile la restaurant, care se lasa de obicei cu consumarea unor alimente mult prea bogate in calorii si, implicit, nesanatoase.

4. Strange masa imediat dupa ce ai mancat
Chiar daca ai invitati la masa, nu este deloc nepoliticos sa strangi alimentele dupa ce v-ati saturat. Vei elibera masa pentru a avea suficienta libertate de miscare si vei evita astfel ca tu sau invitatii tai sa mancati mai mult decat aveti nevoie. Pentru ca daca vei lasa mancarea pe masa, este inevitabil sa mai "ciugulesti" din cand in cand cate ceva, chiar daca nu iti mai este foame.

5. Mananca din farfurii mai mici
Oricata mancare ai pune intr-o farfurie foarte intinsa, ti se va parea putina si vei avea tendinta sa maresti portiile, doar pentru ca efectul vizual nu te satisface. Foloseste farfurii mai mici in care sa incapa suficienta mancare incat sa-ti asigure senzatia de satietate, fara a exagera cu marimea portiilor.

6. Pregateste salate pe care sa le poti servi drept fel principal
Salatele nu trebuie sa fie neaparat o garnitura, ci le poti manca si ca atare, daca le imbogatesti cu suficienti nutrienti. Adauga seminte, carne de pasare sau peste in salate si vor deveni mult mai satioase. Experimenteaza si gaseste combinatiile care iti satisfac cel mai bine gustul si care te satura, poti gasi o multime de retete pe internet sau poti improviza dupa bunul plac. Daca ai o astfel de salata la indemana, alegerea sanatoasa va deveni o placere, nu un chin.

Sursa : ele.ro