Senatorul Florian Bodog a sustinut o declaratie politica. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Cand am pregatit declaratia mea de astazi m-am gandit mult la cum va fi ea primita sau vazuta. In fond, politicenii sunt mereu acuzati sau banuiti ca se agata de evenimente, ori fericite ori tragice. Si m-am gandit cat de tardiva sau inutila este orice luare de pozitie fata de tragedia de la Bucuresti de saptamana trecuta pentru cei morti si pentru cei ramasi sa ii planga. Nicio pedeapsa din lume nu ii va mangaia pe cei ramasi, niciodata.
Vazand fetele desfigurate de durere ale parintilor sau fratilor sau prietenilor, cautand nume pe lista mortii, nu ai cum sa ramai de piatra si nu ai cum sa nu te gandesti ca, pana la urma, nimic nu mai are importanta. Ca medic, am vazut multa suferinta in viata mea si nimic nu te atinge mai tare decat atunci cand esti in fata cuiva care a pierdut tot, orice speranta, orice de care se mai putea sprijini.
Ma gandesc insa, in timp ce alti oameni isi plang mortii, la faptul ca sunt si eu parinte, ca am doi copii, ca vreau sa se bucure de viata si ca nu imi doresc, nici mie si nici altor parinti, sa stam cu inima stransa ori de cate ori copiii nostri ies in oras. Pentru ca trebuie sa iasa, sa se distreze, trebuie sa creasca si sa socializeze, pentru ca trebuie sa traiasca.
De unde vin eu, la Oradea, am fost feriti de asemenea durere si vreau sa fim feriti si de acum incolo! Nu doar la Oradea, ci peste tot in tara. Decenta si compasiunea si orice fibra din mine ma obliga sa va prezint aceste ganduri, in speranta ca, poate si pentru ca vremelnic am o functie publica, voi fi auzit.
Nu cer nimic nimanui, insa ii rog pe toti cei care au atributii, primarii, pompieri, alaturi de proprietarii de localuri si alte persoane implicate in viata de noapte, sa se intalneasca, sa discute si sa se asigure ca au luat orice masura posibila ca sa previna asemenea tragedii. As vrea sa ii vad adunati la aceeasi masa pentru a lua masuri concrete, nu din obligatie, nu de frica amenzilor sau a controalelor, ci pentru ca respecta memoria celor decedati si pentru ca se gandesc la copiii si tinerii care trebuie sa creasca in siguranta.