Iata de ce este bine sa consumam castraveti murati, potrivit Garbo.ro:

1. Castravetii murati ajuta digestia

Castravetii murati stimuleaza digestia. Sunt o sursa ideala de fibre naturale, care te ajuta sa digeri mai usor anumite mancaruri, mai ales carnea. De aceea, foarte multi nutritionisti recomanda consumul castravetilor murati.

2. Castravetii murati previn cancerul de colon

Castravetii murati preparati in saramura, nu cei preparati in otet, tin sub control flora intestinala! Acestia au proprietati nutritionale foarte vaste si ne ajuta sa luptam impotriva bolilor. Consumul regulat de castraveti murati previn cancerul de colon, spun expertii.

3. Castravetii murati te ajuta sa slabesti

Include castravetii murati in dieta ta zilnica si curand vei observa beneficiile lor asupra taliei tale. Castravetii murati nu contin grasimi si au foarte putine calorii!

4. Castravetii murati iti intaresc sistemul imunitar

Catravetii murati contin minerale, fier, calciu si magneziu care iti ajuta corpul sa functioneze in mod optim. In acelasi timp, castravetii murati sunt o sursa bogata de vitamina C. Castravetii murati si vegetalele murate pot face minuni pentru organismul tau. Te ajuta sa lupti impotriva racelilor si infectiilor respiratorii.

5. Castravetii murati iti dau energie

Alt beneficiu al castravetilor murati este acela ca iti dau foarte multa energie. Castravetii murati contin mici cantitati de vitamina B, aceasta substanta ajutandu-te sa transformi alimentele pe care le mananci in energie necesara functionarii corpului. O portie de castraveti murati contine 5% din vitamina B6, acid pantotenic si riboflavina.

6. Castravetii murati ajuta vederea

Contin Vitamina A, un nutrient important pentru sanatatea ochilor. Aceasta vitamina previne cataracta.

7. Castravetii murati sunt o sursa excelenta de antioxidanti

In afara de vitamine si minerale, castravetii murati sunt bogati in antioxidanti. Rolul lor este acela de lupta impotriva radicalilor liberi si sa previna efectele lor negative, cum ar fi imbatranirea prematura.