Delicioase, fierte, prajite sau sub forma de piure, aceste mici minuni ascunse sub un strat de tepi sunt niste veritabile bombe de sanatate. Avantajul, in aceasta perioada se gasesc din plin in piete.
Native chiar de pe batranul continent european, castanele sunt folosite in bucatarie inca de pe vremea romanilor. Proaspete, au un continut caloric mult mai mic decat nucile, migdalele sau fructele uscate, 100 de grame avand abia 180 de calorii.
In plus, nu au deloc colesterol si gluten. Nu trebuie ignorat nici faptul ca sunt singurele "nuci" ce contin vitamina C.


Reduc colesterolul si regleaza tranzitul intestinal


Castanele sunt extrem de bogate in fibre, avand aproximativ 8 grame de fibre la suta de grame, iar beneficiile lor nu mai sunt demult un secret.
In contact cu apa, cele insolubile formeaza un gel in interiorul intestinului, care ajuta la reducerea colesterolului si la stabilizarea nivelului de zahar din sange. Fibrele solubile aduc, la randul lor, o contributie semnificativ in reglarea tranzitului intestinal si in prevenirea constipatiei si a inflamatiilor.