cititoruldecarti.ro va propune sa (re)cititi:

O piatra pe cer (prima din seria Imperiului)

Joseph Schwartz paseste peste o papusa si intra intr-o alta lume, apartinand unui imperiu galactic, dar pe aceeasi planeta Pamant. Aceasta a ajuns sa fie doar o piatra pe cer, o planeta radioactiva, unde locuitorii sunt tratati ca toti bastinasii lumii noastre de cand omul a inceput sa descopere noi teritorii.

Praf de stele (Imperiul II)

Biron Farrell, un tanar naiv, descopera ca in camera sa a fost plasata o bomba. Va afla apoi ca tatal lui, respectatul Fermier de Widemos, a fost ucis. Revoltat, incearca sa afle adevarul si se trezeste implicat in itele unor complicate intrigi politice, mistere si afaceri de spionaj. Ajuns in spatiu, se vede silit sa se maturizeze brusc dupa ce da piept cu despotii planetei Tyrann. Acum insa nu se va lupta doar pentru propria viata, ci si pentru libertatea galaxiei.

Fundatia (prima carte din seria cu acelasi nume)

Hari Seldon, intemeietorul psihoistoriei, prezice prabusirea Imperiului Galactic si instaurarea unei ere de barbarie care va dura treizeci de milenii. Cu ajutorul colaboratorilor sai, Seldon infiinteaza Fundatia Enciclopediei Galactice, a carei misiune este sa salveze cunostintele a 12 000 de ani de evolutie. Fundatia este exilata pe Terminus, o planeta de la marginea Galaxiei, de unde se implica mersul istoriei, transformand stiinta in religie, iar savantii in preoti care s-o raspandeasca in lumile Imperiului.

Eu, robotul

O culegere de povestiri science-fiction scrise de Isaac Asimov, legate laolalta prin istorisirea lor catre un reporter (naratorul) de catre Dr. Susan Calvin, in secolul XXI. Desi povestirile pot fi citite separat, ele au in comun tema interactiunii dintre oameni, roboti si moralitate si, luate impreuna, relateaza povestea istoriei fictive asimoviene a roboticii.

Sursa: 31 de carti science-fiction de citit intr-o viata