www.ligiapop.com informeaza: "Noua mea carte Diversificarea raw si vegana: sfaturi si retete pentru bebelusi si copii mai mari a iesit saptamana trecuta de la tipar, spre bucuria celor ca au asteptat-o cu atata caldura. Ideea de a publica un volum cu acest subiect mi-a venit atunci am ramas insarcinata. Am stiut intotdeauna ca voi folosi metoda autodiversificarii insa am fost uimita cat putina lume in Romania stie despre aceasta metoda minunata, recomandata de medicii pediatrii din intreaga lume".
Cartea, tiparita la Editura Curtea Veche, va fi lansata joi, 8 octombrie, la showroom-ul Exotique de pe Splaiul Unirii, in prezenta autoarei si a catorva invitate.
Cu acest prilej, Ligia Pop, Izabela Panescu si Carmen Negoita vor oferi o demonstratie culinara.

Diversificarea raw si vegana: sfaturi si retete pentru bebelusi si copii mai mari

Prin intermediul acestei carti am vrut sa povestesc despre aceasta metoda mamicilor care nu auzisera de ea si tototdata sa impartasesc si retetele pe care noi le-am incercat pana la varsta de 2,5 ani si pe care planuim sa le folosim si in continuare.
Cartea cuprinde peste 165 de retete raw si vegane gatite si nu au fost trecute chiar toate retetele incercate de noi, fiindca avem un portofoliu de peste 400 de retete. Chiar daca sunt 165 de retete, sunt sigura ca vor fi de un real folos mamicilor care sunt mereu in cautare de retete delicioase pentru intreaga familie.
Cele 165 de retete prezentate in carte nu sunt doar pentru bebelusi de 6 luni, ci si pentru copii mai mari si intreaga familie. Noi le-am consumat alaturi de Sophie, poate cu mici exceptii, insa sunt retete universale care pot fi ajustate in functie de gusturi; spre exemplu, la bebelusi nu vom adauga atata sare ca si la adulti si acelasi lucru se aplica si la ingrediente mai condimentate precum usturoi, ceapa, ghimbir etc.
Consider aceasta carte sa fie un indrumar de alimentatie pentru toate mamicile. La fiecare reteta este mentionata varsta la care se poate prepara pentru bebelus.
Cartea cuprinde liste de ingrediente interzise la inceput de diversificare si ingrediente interzise complet copilasilor.
In carte veti gasi multe sfaturi si trucuri in bucatarie care pe noi ne-au ajutat mult, cat si o categorie cu intrebari frecvente.
Cartea cuprine optiuni pentru ingredientele alergene si cele care contin gluten.
Sunt prezentate surse vegetale de minerale, vitamine si proteine, probiotice cat si superalimente care sunt foarte necesare in alimentatia saptamanala a copilasilor, plus multe altele.
Pentru mai multe detalii, puteti sa consultati cuprinsul cartii. De asemenea puteti consulta un fisier PDF care contine diverse pagini din manuscris: Diversificarea raw si vegana: pagini din carte.