In jurul orei 11.30 (12.30, ora Romaniei), doi barbati inarmati cu un Kalasnikov si un lansator de rachete au patruns in sediul saptamanalului Charlie Hebdo, care ocupa alaturi de alte societati un imobil de pe strada Nicolas-Appert, din arondismentul XI.
"Eram in cladire, in capatul culoarului. Oamenii au intrat, cautau Charlie Hebdo, apoi au tras focuri de arma pentru a ne impresiona", a povestit pentru AFP o femeie care a reusit sa fuga.
In birourile saptamanalului a fost carnagiu. Atentatul este cel mai sangeros comis in Franta in ultimii peste 40 de ani.
Focuri de arma, politisti care se grabesc: Regina, care statea intr-o sala de asteptare la un centru oftalmologic situat la 100 de metri distanta, povesteste ca s-a "gandit imediat la un atentat".
"Am vazut doi indivizi care au iesit din cladire, au tras focuri de arma, au urcat intr-un (Citroen) C3 negru si au plecat spre bulevardul Richard-Lenoir", a povestit calm un martor care locuieste in apropiere.
Intr-o inregistrare video realizata pe bulevard, la cateva zeci de metri de sediul Charlie Hebdo, doi barbati inarmati cu pusti automate ies din vehicul, executa un politist cu un glont in cap, de la distanta mica, apoi fug cu masina si striga "L-am razbunat pe profetul Mahomed".
"Ei purtau cagule, aveau arme Kalasnikov sau M16", spune vecinul, care a avut impresia ca atacatorii fac parte din "fortele speciale care urmaresc traficanti de droguri". "Credeam ca suntem la turnarea unui film".