La data de 17 septembrie 2010, in jurul orei 15.30, ofiteri din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul de Investigare a Fraudelor, Brigada Rutiera si B.C.C.O. Bucuresti, actionand pe linia prevenirii si combaterii traficului ilegal cu produse din tutun, i-au depistat in zona soseaua Giurgiului - bariera Progresului, sector 4, pe N. DORU de 29 de ani si G. MARIO de 21 de ani, ambii din Bucuresti, care efectuau un transport de 100.180 tigarete, fabricate in Serbia, fara banderole de marcaj si pentru care taxele datorate bugetului consolidat al statului se ridica la 39.089 lei.
Totodata autovehiculul cu care cei doi transportau tigarile nu era inmatriculat, iar numerele de unmatriculare cu care acesta circula apartineau unui alt autovehicul.
A fost ridicata in vedere confiscarii cantitatea de 100.180 tigarete, suma de 500 euro si 853 lei, fiind indisponibilizat si autoturismul marca Mitshubishi Lancer.
Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda, detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile fara a fi marcate, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals, cu cei in cauza in stare de libertate.