Un fost ofiter SRI in varsta de 55 de ani, din Curtea de Arges, a fost retinut ieri pentru braconaj si uz ilegal de arma de vanatoare, dupa ce a fost prins in flagrant cu trei capre negre vanate in Masivul Capra, din nordul judetului Arges, vanatul fiind evaluat la 24.000 de euro. Potrivit reprezentantilor IPJ Arges, incidentul a fost sesizat initial de catre un salvamontist argesean si de fratele sau aflati in zona de deasupra Cabanei Capra, sub varful Musetica, acestia telefonand la conducerea Serviciului Salvamont Arges, care a reclamat cazul la 112.
Pe urmele braconierului, Nicolae Dina in varsta de 55 de ani, din Curtea de Arges, au plecat imediat politistii insotiti de oamenii muntelui, care l-au gasit pe barbat cu vanatul langa el, trei capre negre impuscate, una dintre ele fiind taiata in bucati. "Din primele cercetari rezulta ca barbatul a impuscat caprele negre intr-o perioada in care vanatul este permis, dar in anumite conditii, cu autorizatie, pe care acesta nu o avea. El risca o pedeapsa cu inchisoarea intre doi si sapte ani sau amenda penala intre cinci si 25.000 de lei, iar ancheta continua", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Arges, inspector Laura Folea.






Valoarea de vanzare a unui exemplar matur de capra neagra este de aproximativ 8.000 de euro, iar valoarea animalelor braconate este de 24.000 de euro.