• Capitala si 33 de judete intra de joi seara pana vineri dimineata sub avertizare cod galben de ploi si vijelii, iar vineri, intre orele 09.00 si 21.00, vor ramane sub avertizare 28 de judete.
• Astfel, codul galben va afecta din noaptea de joi spre vineri, la inceput Crisana, Banat, Oltenia si zonele de munte, apoi se extinde si in cea mai mare parte a Munteniei si jumatatea de nord a Moldovei.
• In aceste zone vor fi averse cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 - 25 de litri pe metru patrat si izolat 50 - 60 de litri pe metru patrat.
• Avertizarea cod galben, valabila de joi, ora 18.00, pana vineri, la ora 09.00, a fost emisa pentru Bucuresti si aproape toate judetele tarii, cu exceptia judetelor Satu Mare, Vaslui, Galati, Braila, Ialomita, Calarasi, Tulcea si Constanta, unde ar putea sa ploua, dar pentru intervale scurte de timp.
• Vineri, de la ora 09.00 pana la ora 21.00, vor ramane sub avertizarea cod galben 28 de judete. Avertiarea cod galben va fi ridicata pentru Bucuresti si judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Ilfov. Judetele Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea si Braila nu vor fi sub avertizare cod galben.