AmosNews - Bucuresti: Peste 1.100 de persoane muscate de caini, in primele patru luni
In timp ce "Matei Bals" spune ca numai 4.000 de oameni s-au prezentat la ei

Peste 1.100 de persoane au fost muscate de caini in Bucuresti, in primele patru luni ale anului, cele mai multe cazuri fiind in Sectorul 6, iar cele mai putine in Sectorul 1, a declarat Razvan Bancescu, cordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.
Potrivit cordonatorului de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Razvan Bancescu, din ianuarie si pana la inceputul lunii mai au reclamat ca au fost atacate de caini fara stapan 1.929 de persoane, dintre care 1.123 au fost muscate, in timp ce la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" au ajuns peste 4.000 de copii si adulti, in aceeasi perioada.
"Diferenta dintre numarul persoanelor muscate de caini inregistrate la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor si numarul raportat de Institutul 'Matei Bals' este data de inexistenta unui protocol intre cele doua institutii. Lucram la acest aspect si, pentru o evidenta exacta, sper sa finalizam un acord cat mai curand. In evidenta noastra, momentan, se afla doar persoanele care ne sesizeaza direct, dupa cum se vede, mai putine decat in realitate", a declarat Razvan Bancescu.
"Este o legatura evidenta intre zonele in care traiesc cei mai multi caini fara stapan si cele in care sunt inregistrate persoanele care au suferit de pe urma acestor animale. Si este evident faptul ca zonele in care a fost inregistrat un numar mai mare de persoane muscate de cainii fara stapan se suprapun cu locurile unde am identificat haitele", a mai spus Razvan Bancescu.
Majoritatea sesizarilor din Sectorul 1 vizeaza zona cuprinsa intre Calea Victoriei, Calea Plevnei si Bulevardul Kogalniceanu, dar si Parcul Herastrau, unde cetatenii au cele mai multe probleme cu cainii fara stapan, la Roata, la restaurantul Pescarus, dar si in Gradina Japoneza.
In Sectorul 2, incidentele legate de cainii vagabonzi sunt concentrate in zona cuprinsa intre Soseaua Stefan cel Mare, Soseaua Colentina si Bulevardul Lacul Tei, precum si in Parcul Circului, zona Doamna Ghica si strada Arhitect Grigore Ionescu.
In Sectorul 3, harta incidentelor este relativ uniforma, iesind totusi in evidenta, dupa numarul de reclamatii, Parcul IOR si zona cuprinsa intre strazile Dristor si Ramnicu Valcea.
Sectorul 4 are probleme din acest punct de vedere in special in cartierul Berceni si in apropierea Parcului Tineretului, catre Sala Polivalenta si Oraselul Copiilor, dar si in interiorul parcului, pe aleile de acces.
In Sectorul 5, conform datelor evidentiate pe harta, cele mai multe reclamatii privind haitele de caini au vizat Calea Rahovei, Bulevardul Mihai Sebastian, zona 13 Septembrie (in jurul magazinului Prosper) si Margeanului.
In Sectorul 6, pe cateva sute de metri din Bulevardul Drumul Taberei se concentreaza 70 la suta din agesiunile inregistrate in sector, alte zone cu probleme fiind cartierul Crangasi si Bulervadul Iuliu Maniu, Pasajul Lujerului, Gorjului si Bulevardul Uverturii.