www.portal-info.ro informeaza: Testul de sarcina se poate face din prima zi in care nu va vine ciclul menstrual. In cazul in care aveti ciclu regulat, probabil ca stiti deja care este data la care trbuie sa vina. Daca nu stiti ziua exacta in care ar trebui sa aveti ciclul menstrual, atunci puteti face un test de sarcina la 21 de zile din ziua in care ati avut contactul sexual.

Ce anume testam?

Testul de sarcina cauta prezenta hormonilor specifici sarcinii, gonadotropina corionica umana in urina. Imediat dupa ce ovulul dvs. este fertilizat de spermatozoid, corpul dvs. incepe sa produca deja hormonii sarcinii. La doar doua saptamani de la fertilizare, corpul emana indeajuns de multi hormoni incat testul de sarcina sa observe modificarea din corp.

Rezultatele testului de sarcina

Un rezultat pozitiv al testului de sarcina este de cele mai multe ori corect. Daca faceti testul de sarcina a doua zi de la intarzierea cicluclui si acesta este pozitiv, probabil ca sunteti deja fertilizata de doua saptamani. Acum puteti folosi calculatorul de sarcina pentru a stabili cu exactitate ziua in care micutul trebuie sa vina pe lume.
Un rezultat negativ este mai putin sigur, iar daca dvs. credeti ca sunteti insarcinata, repetati testul dupa o saptamana de la esuarea primului test.

Testarea sarcinii dupa un avort sau avort spontan

In cazul in care ati suferit un avort sau un avort spontan, este posibil ca testul sa apara pozitiv pentru inca doua saptamani. Acest lucru se intampla datorita horminilor sarcinii care sunt inca prezenti in corpul dvs.