debarbati.ro informeaza: Nivelul de testosteron al barbatilor creste in medie cu 8% in apropierea femeilor, indiferent daca persoana de sex opus este considerata atragatoare sau nu, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Groningen, Olanda.
Si cu toate astea barbatii isi refuza din cand in cand partenera atunci cand vine vorba de relatii intime. Cauzele pentru care acestia nu vor sa faca sex sunt multiple.
Potrivit specialistilor in sexologie, ele pot fi de natura biologica, emotionala sau relationala, informeaza CNN. Pentru a face sex, barbatii au nevoie in permanenta de stimuli, sustin expertii.
Cauzele fizice care duc la scaderea dorintei sexuale masculine pot fi provocate de afectiuni cardiovasculare, de un consum excesiv de alcool sau de tigari. Alcoolul baut inainte de o partida de sex nu echivaleaza neaparat cu obtinerea unor performante deosebite in domeniu, precizeaza sexologii. Baut cu moderatie, acesta poate avea si un astfel de efect stimulativ asupra vietii intime.
Doza limita pentru ca alcoolul sa aiba efecte benefice asupra vietii sexuale este urmatoarea: 330 de mililitri de bere, 100-150 de mililitri de vin sau 30-50 mililitri de bauturi spirtoase.
Specialistii spun ca odata cu depasirea acestor limite incep sa apara si problemele de ordin sexual. Specialistii atrag atentia ca un barbat este in pericol de a deveni impotent daca are ca vicii alcoolul si tutunul.
Sentimente ca furia si nemultumirea generala vizavi de partenera pot provoca un dezastru in viata sexuala a unui barbat. Expertii sustin ca astfel de emotii pot duce la scaderea libidoului.
Cercetarea arata ca 44 % dintre barbati au resentimente fata de partenera lor. Ca urmare, acestia se indeparteaza de partenera si refuza sa mai intretina raporturi sexuale.
Stresul este un alt motiv pentru care barbatii refuza sa faca sex cu partenera. Sexologii spun ca stresul afecteaza atat femeile, cat si barbatii, contribuind la deteriorarea relatiei atunci cand oboseala si problemele cotidiene intervin in relatia de cuplu.