REALITATEA.NET: IULIA IONESCU. Explicatiile Manastirii Sihastria Raraului, PE FACEBOOK
IULIA IONESCU.

Calugarii de la manastirea Sihastria Raraului din Suceava, acolo unde a stat in noaptea de 14 spre 15 februarie Iulia Ionescu, eleva de 15 ani de la Colegiul Sava din Capitala, au postat pe contul de socializare al lacasului de cult o scurta relatare a celor intamplate. Monahii au vorbit despre venirea fetei la manastire si despre cauza care ar fi determinat-o sa-si ia lumea in cap.
IULIA IONESCU le-ar fi spus calugarilor de Manastirea Sihastria Raraului ca mai multe profesoare de la Colegiul Sfantul Sava din Capitala, unde este eleva, ar practica reiki si radiestezie, niste tehnici terapeutice neconventionale, pe care le-ar testa pe copii, la clasa.
"In pragul serii, venind un oaspete trimis de Dumnezeu si insotit de o maica si un calugar, cautand Mantuirea, nu il poti trimite la o alta manastire fie si de maici. Daca chiar va preocupa starea acelei fete, mergeti si va interesati la scoala, in familie, de unde au inceput problemele... De ce Profesoara X merge la radiestezie? De ce profesoara cutare merge la Reyki si alte minunatii dracesti? Acestia experimenteaza pe copii din scoli, pe copiii dvs...,iar problemele din familie vin si pun capac, si inima omului este aceea care trece prin traume", au scris calugarii pe contul de Facebook al manastirii.
IULIA IONESCU. Parintele Ioan Larion Neagoe confirma ca minora a fost la manastire, insa sustine nu a recunoscut-o. Abia spre seara, la spovedanie, fata i-a povestit ca este fugita de acasa.
"La spovedanie mi-a spus cine este, ca e fugita de acasa, dar pentru ca era prea tarziu i-am spus sa stea peste noapte la noi. Am sfatuit-o sa-si sune parintii pentru ca acestia sa nu stea cu grija", mai povesteste parintele.
Fostii colegi de generala ai Iuliei sustin ca aceasta a fugit de acasa din cauza problemelor pe care le avea.
"Eu cred ca Iulia probabil voia sa ascunda, prin caracterul ei divortul parintilor. Era la fel de religioasa si in scoala generala, toti colegii observasera asta", povesteste o colega.
In vreme ce familia Iuliei Ionescu a spus ca fata nu ar fi avut motive sa fuga de acasa, o alta colega a Iuliei sustine contrariul: "Era tinuta din scurt, niciodata nu venea si nu pleca singura de la scoala. Eu sunt sigura ca de-asta a fugit, nu a mai suportat!".
IULIA IONESCU, adolescenta de 15 ani data disparuta de familie, a fost gasita sambata intr-un tren ce mergea de la Suceava la Bucuresti.