Senatorul Gheorghe Saghian a sustinut o declaratie politica intitulata "Ecarisajul o poveste eterna", pe care o puteti citi in continuare.

Problema cainilor maidanezi nu este una inedita, de ieri sau de azi. Este o poveste veche care treneaza de ani de zile.
Anul trecut am sesizat membri ai Guvernului precedent cu privire la inmultirea victimelor muscate de caini. Am formulat chiar o intrebare si o interpelare catre Ministerul Sanatatii- domnului Ladislau Ritli si una catre ministrul Administratiei si Internelor - Gabriel Berca.
Dar asa cum cunoastem deja, domnii ministri au evitat formularea unor raspunsuri. Cum este posibil ca un minister al administratiei sa nu detina date statistice privind existenta centrelor de ecarisaj pe judete si sumele alocate pentru aceste centre pe un an in urma?
Ministerul Sanatatii, la vremea respectiva nici macar nu avea numarul persoanelor care au beneficiat de ingrijiri medicale ca urmare a muscaturilor de caini, ce sa mai vorbim despre banii suportati pentru costurile acestor ingrijiri.
Fiecare Guvern a evitat adoptarea unor masuri de rezolvare a problemei cainilor fara stapan.
Este momentul ca impreuna, dupa evenimentul tragic de saptamana trecuta, sa ne asumam adoptarea unei legislatii coerente, certe si fara interpretari.