Luni, 23 februarie 2015, de la ora 14:30, la Biblioteca Nationala a Romaniei (mezanin, spatiul Palimpsest/Muzeul Cartii) are loc vernisajul expozitiei Braila - literatura, personalitati, istorie, propusa de Biblioteca Judeteana Panait Istrati.
Braila - literatura, personalitati, istorie este o incursiune in universul unui oras incarcat de istorie, care a dat Romaniei personalitati de seama si care ocupa un loc aparte in cultura nationala.
Structurata in cateva sectiuni reprezentative pentru Biblioteca Judeteana Panait Istrati si, implicit, pentru orasul de la Dunare, expozitia prezinta o colectie de carti postale vechi din cea mai infloritoare perioada a Brailei, cea interbelica, alaturi de o selectie de carti publicate de Biblioteca Judeteana Panait Istrati de-a lungul timpului (la Editura Proilavia) si de carti dedicate unor braileni de seama, scrise de personalitati brailene. Nu in ultimul rand, simezele Bibliotecii Nationale a Romaniei vor gazdui o selectie generoasa de lucrari de grafica realizate de renumitul caricaturist Costel Patrascan, pentru ca brailenilor le place sa citeasca, dar si sa rada din tot sufletul.
Vernisajul expozitiei va fi dublat de lansarea albumului Istoria literaturii romane. Erata la erata semnat de Costel Patrascan.
Expozitia poate fi vizitata pana in 20 martie 2015. Intrarea este libera.