Unica.ro : BOLI VENERICE PE CARE LE POTI LUA FARA SA FACI SEX
Nu este obligatoriu sa faci sex pentru a lua o boala venerica. Vezi care sunt cele mai comune boli cu transmitere sexuala care se iau fara a intretine relatii intime si afla cum sa te protejezi de ele.
- Infectia cu HPV este considerata una dintre cele mai infricosatoare boli cu transmitere sexuala, insa nu trebuie sa faci sex pentru a lua virusul.
- Papillomavirus poate fi transmis si prin contact la nivelul pielii, cand atingi un neg sau zona care il inconjoara. Unele tulpini de HPV pot cauza negi genitali ori alte leziuni precanceroase pe col, altele duc la aparitia negilor pe degete sau alte zone.
- Infectia cu tricomonas
Virusul care provoaca tricomonas poate trai mult timp si in afara unui organism viu. Astfel, te poti imbolnavi daca folosesti un prosop murdar sau lenjerie intima care nu a fost spalata. In cazul in care iei virusul, ai nevoie de tratament cu antibiotice.
- Molluscum Contagiosum
Molluscum Contagiosum este o boala venerica ce se poate lua prin contact la nivelul pielii sau chiar cand mergi la solar. Aceasta afectiune se manifesta prin umflaturi pline cu lichid, care apar pe organele genitale si au marimi variate. Nu sunt dureroase, dar produc mancarimi si se inmultesc cu repeziciune. Virusul dispare de la sine, dar umflaturile trebuie inghetate, pentru a fi eliminate.
- Herpes
Herpesul este considerat o boala cu transmitere sexuala, dar poate fi luat si prin sarut sau folosirea acelorasi ustensile.