Simona Ciff, psiholog clinician, afirma ca in Romania se vorbeste mult despre stres, insa nu se vorbeste despre SOLUTII. Oamenii cred ca daca ar avea bani li s-ar rezolva toate problemele. Adevarul este ca stresul cauzeaza multe alte probleme psihice si de sanatate si afecteaza relatiile cu cei din jur.
Sunt multe argumente ale actualitatii temei:
- In 2020 depresia va fi a doua cauza de mortalitate dupa bolile cardiovasculare;
- Una din 4 persoane sufera de o tulburare de anxietate (fobie, panica, teama de a vorbi in public);
- Romanii sunt mai predispusi decat alte populatii datorita lipsei de educatie si a conditiilor economice;
- Stresul declanseaza sau accelereaza 9/10 boli fizice care ar putea fi prevenite (boli de inima, ale sistemului imunitar, ale sistemului digestiv, infectii, gastrite, migrene, psoriazis, cancer, etc).
Stresul poate fi controlat. Oamenii pot face ceva, afirma Simona Ciff.
In acest scop, drd Simona Ciff a demarat un proiect in care pune la dispozitia oricui informatii PRACTICE care tin de sanatatea mintala. Oamenii interesati pot citi si urma acei pasi si pot sa evite astfel o multime de probleme.
"Visez si fac tot ce tine de mine ca oamenii sa nu isi mai faca atata rau, ca mamele sa nu isi mai bata copiii, ca profesorii sa isi motiveze elevii si ca oamenii, in general, sa se inteleaga mai bine", spune Simona Ciff. Puteti sa aruncati o privire asupra proiectului realizat de Simona Ciff, psiholog clinician,pe blogul dedicat sanatatii mintale: www.top-psy.ro