CAP LIMPEDE INFORMEAZA: CE SE INTAMPLA IN CORPUL TAU DACA MANANCI UN PUMN DE STAFIDE! BENEFICIILE SUNT UIMITOARE
Despre stafide se spune ca sunt un adevarat leac pentru anemii, fiind bogate in cupru si fier. De asemenea, fortifica imunitatea si dau senzatia de satietate datorita cantitatii mari de fibre pe care le contin.
Medicii spun ca pot fi consumate zilnic aproximativ 70 de grame de stafide. Pentru ca sunt o sursa buna de zaharuri sanatoase, sunt indicate in perioadele de convalescenta, dupa eforturi fizice sau intelectuale.
Conform adevarul.ro, dr Denisa Zaharia, medic medicina interna, explica:
- Stafidele reprezinta si o sursa buna de antioxidanti, care intervin in procesul de dizolvare si eliminare a colesterolului. In plus, sunt foarte bogate in potasiu. Ele se includ in alimentatia persoanelor care au probleme de ritm cardiac sau tensiune arteriala. Mai contribuie in mare masura la reglarea si normalizarea activitatii cardiace. Stafidele sunt eficiente in cresterea imunitatii, indeosebi atunci cand e vorba de infectii care afecteaza pielea si sangele. Fitonutrientii fenolici prezenti in stafide poseda proprietati antibacteriene. Stafidele contin numeroase vitamine si minerale, precum acid ascorbic, niacina piridoxina, fier, potasiu si fosfor. Totodata, aceste fructe uscate contin si foarte multi antioxidanti (flavonoide si fenoli) care reduc impactul radicalilor liberi asupra organismului. Au si probiotice, acestea ajutand la mentinerea unui mediu sanatos in colon. Acestea ofera rapid si pentru mai multa vreme si senzatia de satietate. De asemenea, se recomanda si personelor care vor sa castige in greutate. Stafidele reduc aciditatea stomacala si regleaza digestia. Ele favorizeaza si formarea celulelor rosii si sunt benefice pentru sanatatea ochilor. Totodata, stafidele reduc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, sunt excelente pentru a combate oboseala si a preveni depresia si ajuta la tratarea starilor de anxietate. Mai mult, ele previn aparitia neoplasmelor si a tumorilor maligne, explica medicul.

Previn hipertensiunea arteriala
Datorita cantitatii mari de potasiu, stafidele previn retentia in organism a lichidelor, fluidizeaza sangele si automat reduc tensiunea arteriala.

Lupta cu colesterolul si trateaza constipatia
Fibrele pe care le contin contribuie la reducerea colesterolului rau, imbunatatesc functia intestinelor si trateaza constipatia. Este recomandabil sa se puna o mana de stafide inmuiate intr-un pahar cu apa si sa fie lasate peste noapte la macerat. Consumate dimineata pe stomacul gol, pot grabi digestia si elimina resturile alimentare din intestin. De asemenea, magneziul continut in stafide reduce aciditatea din stomac.

Antioxidantul perfect
Comparativ cu alte fructe uscate, stafidele isi pastreaza cel mai bine calitatile antioxidante, avind un rol important in prevenirea aparitiei tumorilor maligne ajutand celulele sa-si pastreze functia normala. De asemenea, trateaza starile febrile.
Amelioreaza osteoporoza. Stafidele contin si boron, un mineral foarte necesar pentru sanatatea oaselor, ajutand la ameliorarea osteoporozei la femei. De asemenea, are un efect bun in reglarea hormonilor si in metabolismul vitaminei D.

Sursa: caplimpede.ro