Sanatate.bzi.ro: Trei bauturi usor de preparat care topesc grasimea

Atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus este foarte important si ceea ce bei nu doar ce mananci. De evitat sunt bauturile carbogazoase si cele care contin zahar. Cele recomandate sunt urmatoarele:

• Cafea
Nu numai ca ajuta la arderea grasimilor, dar stimuleaza digestia si accelereaza tranzitul intestinal. De aceea, poti bea o ceasca de cafea si dupa masa.

• Ceai verde
Potrivit revistei de specialitate American Journal of Clinical Nutrition, persoanele care beau patru cani de ceai verde pe zi, slabesc in jur de 3 kg in doua luni. Efectul este datorat unei substante antioxidante numite EGCG, pe care o contine ceaiul verde si care accelereaza temporar metabolismul dupa ce a fost consumat. Pentru un plus de efect, beti ceaiul la temperaturi extreme. "Bauturile foarte reci sau foarte calde au si ele un efect termogenetic ridicat", subliniaza Corina Zugravu.

• Apa cu gheata si lamaie
Un studiu german arata ca doua pahare de apa in plus cresc metabolismul cu 30%., in plus, corpul va consuma calorii ca sa aduca apa rece la temperatura sa. Nu numai ca reduc pofta de mancare, dar consumul de apa ajuta si la eliminarea toxinelor. S-a constatat ca arzi cu 200 de calorii mai mult, daca bei opt pahare de apa cu gheata pe zi. Lamaile au un continut mare de fibre pectine, care combat foamea. In plus, conform studiilor, cei care au o dieta alcalina pierd in greutate mai repede. Lamaile sunt bogate in minerale si vitamine care ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestiv

(sursa: doctorulzilei.ro)