Senatorul Darius-Bogdan Valcov a sustinut in plenul Senatului din 5 noiembrie 2013 o declaratie politica cu titlul: "Sa stopam odata aberatia privilegiilor salariale!", pe care o puteti citi in continuare.

In decursul acestui prim an din mandatul de senator, am venit in fata dumneavoastra pentru a taxa derapaje flagrante care vizau modul dezastruos in care au fost gestionate fondurile publice in cazul unor investitii sau programe guvernamentale anterioare.
Pornesc de la premiza ca punerea piciorului in prag pentru stoparea risipei este un gest normal si firesc, iar datoria unui parlamentar este de a actiona politic printr-un mesaj ferm si dur, daca este cazul. Exista destule structuri ale statului care sa constate si sa condamne faptele celor care au batjocorit avutia acestuia.
Constat insa ca intr-o tara in care se fac eforturi zilnice pentru pastrarea echilibrelor macroeconomice, pentru respectarea legii privind indexarea pensiilor, in care se cauta solutii pentru aducerea la un nivel decent a salarizarii pentru profesorii si medicii debutanti, in tara in care bietii functionari din primarii nu mai primesc de mult tichete de masa si au salarii de mizerie, exista niste cetateni cu privilegii financiare de-a dreptul insultatoare.
Si daca presa i-a botezat, in mod peiorativ, pe presedintii de consilii judetene baroni, eu as putea spune ca sefii Fondului Roman de Contragarantare si ai Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private sunt transformati de o legislatie ciudata si ambigua, pe buna dreptate, in baronii veniturilor salariale din Romania.
Nu merg mai departe cu aprecierile, datele din recentul raport al Curtii de Conturi referitoare la modul cum s-au acordat prime de vacanta si prime de casatorie spun totul.
In incheiere, ma rezum in a va cita o fraza din programul nostru de guvernare: "Obiectivul central consta in realizarea unui echilibru corect intre consolidarea fiscala sustenabila si relansarea economica, intre economic si social, intre nevoia unui stat puternic si reducerea risipei din banul public."