familist.ro informeaza Sotul meu a devenit homosexual - ce se mai poate face? Daca te gandesti la o solutie, o metoda de tratament”, ei bine, nu se mai poate face nimic! Mentalitatea cum ca homosexualitatea e o alegere, o preferinta sau ca se poate vindeca este o prejudecata si o minciuna.
Sotul tau nu a devenit homosexual, ci asa a fost dintotdeauna. Ca si in cazul femeilor lesbiene, exista barbati homosexuali care nu isi constientizeaza orientarea sexuala pana la o varsta matura sau care si-o reprima si incearca sa duca o viata normala, casatorindu-se cu o femeie. Iar odata ajunsi la maturitate, fie realizeaza ca nu asta ii face fericiti, fie rabufnesc si recunosc ca au nevoie de altceva. De multe ori, homosexualii chiar isi iubesc sotiile, insa nu e vorba de o dragoste romantica, ci de una frateasca…
Uneori, vestea ca sotul tau a devenit homosexual te poate soca - tu credeai ca aveti un mariaj normal, chiar fericit. Va intelegeati si nu ai fi banuit vreodata ca are o orientare sexuala diferita. Insa daca ai vedea clar in jur, ai fi observat cateva semne inca dinainte de aceasta veste socanta! Semne precum o schimbare in atitudinea sa, o indepartare de tine, gasirea unor noi ocupatii si hobby-uri in afara familiei, lipsa interesului sexual sau preferinte sexuale ciudate, ingrjire exagerata a aspectului fizic; uneori si semne ale unei depresii (alcool, medicatii) pentru ca constientizarea homosexualitatii, incercarile de reprimare, insatisfactia acuta, toate acumuleaza frustrari cu care este greu sa te lupti.
Inainte de a te intreba sotul meu a devenit homosexual - ce se mai poate face, trebuie sa stii ca statisticile arata ca numai in America, unde mentalitatile sunt oarecum mai deschise si homosexualii isi recunosc pana la urma orientarea, exista in jur de 2 milioane de cupluri in care unul din parteneri este homosexual.
Unele incearca sa isi continue viata impreuna, dar avand vieti sexuale separat, altii au luat decizia mai simpla (da, este mai simpla!) si s-au separat… Asadar, oricat ti se pare ca aceasta situatie este ciudata si oribila, nu esti nici prima, nici ultima sotie care va trece prin asta. Si este important sa stii ca poti trece prin asta! Daca ai suspiciuni, in loc sa inchizi ochii si sa speri, mai bine uita-te cu atentie - se intampla des, doar ca alegem sa nu vedem. In tara noastra, realitatea este ca un sot homosexual va recunoaste rar asta, chiar va nega cu disperare, iar sotia lui va ramane si ea oarba de multe ori in fata evidentei. A alege o viata de cuplu in care in sinea ta stii ca aceasta e realitatea, insa te incapatanezi sa nu o accepti, sa nu o vezi, este o cale.
Insa este ca si cum ai nega ca esti bolnav si a nu te duce la medic, prelungind momentul oribil. Pentru ca la un moment dat, ceva se va intampla.

Sotul meu a devenit homosexual - ce se mai poate face:

Nu exista tratament! Esti in soc si probabil ai face orice pentru a iti avea viata inapoi, a iti avea sotul inapoi, pentru ca totul sa fie la fel. Nu iti poti imagina viata fara el si nu stii cum poate el sa iti faca asta! Insa el nu este bolnav. El fie de abia acum, la maturitate, si-a constientizat orientarea sexuala, fie a stiut dintotdeauna, dar a incercat sa o ascunda. Unii homosexuali chiar aleg o sotie pentru a pastra secretul, insa au o a doua viata, tinuta ascunsa de ochii lumii, o viata in care sunt cu adevarat fericiti. Fie ca sotul tau te-a inselat deja cu barbati, fie ca pana acum ti-a fost fidel, nu il mai poti avea inapoi. Orice ti-ar spune anumite persoane, homosexualitatea nu se trateaza, pentru ca nu e o boala. Ai grija sa nu cazi prada unor profitori care doresc sa scoata bani de la tine, asigurandu-te ca prin sedinte de consiliere” sau hipnoza sotul tau va fi vindecat! Si orice ti-ar spune preotul, sotul tau nu este nici posedat, nici bolnav - asa este el. Renunta la vise - nu il vei avea vreodata inapoi asa cum era inainte ca tu sa stii (iar inainte, el nu era el insusi). Vei trece peste socul initial, apoi vei trece, cu greu, peste disperarea de a iti avea inapoi viata - si apoi trebuie sa gasesti o cale demna de a continua.
Mariajul vostru. Daca vrea sa plece, vrea sa divortati, nu te ruga de el in genunchi! Nu il vei convinge - de fapt, nu ai cum sa il convingi, el stie acum ca are nevoie de o alta viata. Insa uneori, el nu vrea sa plece - vrea ca tu sa te prefaci ca totul este normal si sa ii tii secretul bine, astfel incat sa nu afle nimeni. Dar crezi ca un astfel de mariaj e posibil? Oare nu vei innebuni traind zi de zi cu un barbat despre care acum stii ca e homosexual? Nu vei innebuni gandindu-te cum te insala cu barbati? Nu vei trai o minciuna, o minciuna care incet-incet te va distruge (vei incepe sa bei ca sa uiti si tot asa)?… Este, oare, mai bine pentru copii sa traiasca intr-o astfel de minciuna?
Mariaj de forma, viata separata. Unele femei care se intreaba sotul meu a devenit homosexual - ce se mai poate face?- ajung la ceea ce considera o cale de mijloc. Mai exact, trec peste socul initial si aleg sa continue mariajul, insa doar la suprafata. In realitate, ele vor iesi cu alti barbati, iar sotul lor, la fel! Aceasta forma de mariaj este cel putin ciudata - insa daca cei doi reusesc sa devina din cuplu prieteni, poate merge. Dar poate ca e prea greu sa iti incepi o viata intima cu altii, in timp ce stai totusi cu sotul tau… Totul este prea confuz si ciudat. In plus, asta te poate face sa speri degeaba ca lucrurile vor reveni la normal - si ele nu isi pot reveni…In plus, daca el insista si te roaga sa ramai cu el, sa stai cu el, trebuie sa te intrebi: de ce? De ce, daca vrea altceva? Ce esti tu pentru el? Vrea sa te foloseasca doar ca o acoperire, pentru a tine secretul? Vrea sa isi traiasca viata cu alti barbati, dar sa te aiba acasa, ca o menajera cuminte?! De ce vrea ca tu sa ramai, daca el nu are nevoie de tine? Uneori, are nevoie de tine totusi emotional - ca de un prieten (el te-a iubit ca pe un prieten). Daca tu vei putea sau nu sa ii fii la un moment dat prieten, e alegerea ta. De fapt, partenerii separati in care unul e homosexual chiar reusesc dupa o perioada de tensiune sa devina prieteni, sa isi creasca copiii si sa comunice.
Nu este vina ta! Nu te invinovati - nu ai fi avut ce sa faci si nici acum nu ai ce sa faci, in afara de incercarea de a trece peste cu demnitate si de a gasi o solutie potrivita pentru voi. Nu are legatura cu cat de buna sotie esti, cat de atractiva esti, cat de buna la pat esti. Chiar nici o legatura… Si desi o perioada il urasti, nu este in realitate nici vina lui. Vina lui reala este ca nu a acceptat adevarul inainte de a incepe un mariaj cu tine - dar poate ca nu a stiut.
Consiliere? Consilierea poate fi utila pentru amandoi, nu pentru a il trata pe el, ci pentru a va ajuta sa discutati, sa clarificati, sa scapati de tensiune. Pe el il ajuta sa isi explice viata si sa scape de frustrari, pe tine sa realizezi cu adevarat situatia in care sa te afli. Prin consiliere, va fi poate mai usor sa luati o decizie potrivita.