Peste 21 de persoane au murit si peste 35 au fost ranite marti, in timpul unor atentate cu bomba care au avut loc in Bruxelles, Belgia, dupa ce doua bombe au fost detonate la aeroport, iar altele patru la metrou.
In cazul unei tragedii de acest gen, autoritatile din Romania sunt pregatite sa actioneze, potrivit unui specialist in intelligence.
Potrivit autoritatilor romane, Ministerul Transporturilor are un standard de procedura in cazul unei alerte teroriste care ar avea loc in aeroport, la metrou sau in tren.
Normativul de actionare este pe etape, in functie de gradul de alerta.
Dar cel mai important este modul in care trebuie sa actioneze persoanele care sunt prinse intr-un astfel de atentat sau care se afla in aeroport, metrou sau tren, in timpul unei alerte teroriste de acest gen.
In primul rand, oamenii trebuie sa incerce sa-si pastreze calmul si in nici un caz nu trebuie sa iincerce sa se deplaseze haotic sau sa ia masuri fara sa fie anuntati de autoritati. Toți cei care s-ar afla intr-o astfel de situatie trebuie sa procedeze intocmai cum sunt anuntati de autoritati.