Senatorul Constantin Popa a sustinut o declaratie politica intitulata: A 13-a pensie, o masura buna pentru milioanele de batrani din Romania. Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
In cadrul interventiei de astazi va voi vorbi despre un proiect legislativ pe care l-am initiat alaturi de colegii din UNPR cu privire la cea de-a 13-a pensie.
Inca din primele zile ca Senator de Buzau am declarat ca activitatea mea din aceasta legislatura va fi dedicata pentru a servi binelui cetatenilor care mi-au acordat increderea si m-au desemnat reprezentantul lor in Parlamentul Romaniei. La aproape 3 ani de la momentul alegerii in functia de parlamentar ma bucur ca am reusit sa imi respect o buna parte din angajamente.
Am venit in Senat cu gandul de a solutiona problemele oamenilor, iar acest lucru ma preocupa in orice moment. Proiectul de lege privind a 13-a pensie reprezinta o initiativa asupra careia ma bucur ca am obtinut sprijinul colegilor mei de partid.
A 13-a pensie este o masura buna pentru milioanele de batrani, o modalitate prin care ne exprimam respectul pentru munca de o viata depusa de acestia.
UNPR a sprijinit si va sprijini intotdeauna toate acele masuri care au ca obiectiv imbunatatirea nivelului de trai al persoanelor in varsta si al categoriilor sociale nevoiase. Consider ca, in domeniul protectiei sociale, trebuie avut in vedere ca resursele disponibile sa fie distribuite de o maniera care sa permita corectarea eficienta a inechitatilor sociale.
Activitatea mea parlamentara este dedicata, in primul rand, buzoienilor si gasirii de solutii la problemele pe care acestia mi le comunica. Proiectul cu privire la cea de-a 13-a pensie a plecat de la realitatea zilelor in care traim si de la solicitarile venite din partea cetatenilor.
Numai daca ne gandim ca in perioada Craciunului sau a Pastelui cheltuielile sunt mai mari decat in alt moment al anului, vom intelege de ce aceasta initiativa este buna pentru pensionari. Aceasta categorie este principala care intampina dificultati in privinta procurarii de bunuri specifice acestor sarbatori.
Totodata, de multe ori am fost intrebat, atat la cabinetul parlamentar, cat si in cadrul interventiilor televizate de la nivel local, despre posibilitatea introducerii unei asemenea prevederi. Asadar, initiativa propusa spre dezbatere este una izvorata din dorinta oamenilor.
Consider ca, in actualul context economic prielnic pentru tara noastra, putem sa facem aceasta dreptate pensionarilor romani.
Sper ca aceasta initiativa, pe care am depus-o alaturi de colegul meu domnul Haralambie Vochitoiu, sa fie impartasita de cat mai multi parlamentari si astept ca in urma dezbaterilor pe acest subiect sa gasim cea mai buna forma de a-i ajuta pe batranii din tara noastra.
In activitatea mea politica am incercat sa ma adresez tuturor categoriilor sociale. In acest mandat parlamentar am incercat sa gasesc solutii pentru tinerii din Romania, pentru parintii cu copii, dar si pentru pensionari.
As dori sa reamintesc ca o propunere legislativa care s-a bucurat de o sustinere importanta este cea cu privire la primul loc de munca pentru tineri.
Primul Job, o initiativa legislativa pe care am initiat-o si pe care UNPR a sustinut-o, reprezinta o oportunitate prin care multi tineri ar putea sa isi gaseasca un loc de munca, acumuland astfel experienta si beneficiind de toate avantajele pe care le are un salariat. Este un proiect extrem de bun pentru tineri, un mod prin care noi ii putem ajuta sa porneasca in viata.