Astazi e ziua ta : La multi ani, Magda Marincovici!

Jurnalista Magda Marincovici, Editor Sanatate, implineste astazi 58 de ani. Publicatia online www.estiri.ro ii ureaza "La multi ani!"

Neintrerupt, din anul 2001, Magda Marincovici este Sefa Departamentului Sanatate de la Jurnalul National. Intr-o buna zi, Marius Tuca i-a zis sa se gandeasca la un supliment de sanatate. Magda a facut conceptul, pe care Marius l-a aprobat fara nicio modificare, si de atunci, in fiecare marti, cat timp a aparut suplimentul, tirajul obisnuit al ziarului era aproape dublu.
Magda Marincovici a gandit si realizat, cu o mana de tinere jurnaliste la fel de inimoase ca ea, aproape 300 de numere din Jurnalul de Sanatate, suplimentul saptamanal ilustrat care a devenit un model pentru toate celelalte publicatii, in vremea de glorie a presei scrise, acum apuse.
Timp de mai bine de 12 ani nu a existat niciun eveniment de actualitate din lumea medicala pe care sa-l rateze. A intervievat mari personalitati ale lumii medicale romanesti : profesorii Alexandru Oproiu, Dorin Sarafoleanu, Mircea Beuran, Sorin Oprescu, Irinel Popescu, Adrian Streinu Cercel, Constantin Dumitrache, Ionel Sinescu, Mihai Voiculescu, Gheorghe Peltecu, Gheorghe Mencinicopschi, Monica Pop, Benone Carstocea, Pavel Chirila si multi altii.
Desi de mai bine de un deceniu s-a specializat ca Editor Sanatate, la ziarul condus de profesionistii condeiului Marius Tuca si Dan Constantin, a lucrat si in alte domenii, cu jurnalisti de referinta: cu Nicolae Cristache la ziarul Ora - (eveniment), cu Mihai Tatulici la revista Privirea (sef sectie club, timp liber, vacante, ambient, sanatate), cu Cornel Ostahie la revista "Oameni in top" (mass-media, produse si servicii, cultura, reportaj), cu Ion Cristoiu la ziarul Azi (cultura), cu Nicolae Ulieru la revista Vocea Valahiei (social si politic).
Cel mai mult o bucura faptul ca, dupa destramarea suplimentului saptamanal, Jurnalul de Sanatate, toate fetele cu care a lucrat si pe care le-a format, absolut toate si-au gasit de lucru, fie tot in presa, fie in domenii adiacente.
Debutul in gazetarie si l-a facut la saptamanalul "Munca" unde a fost redactor intre anii 1976 - 1989 (sectiile: social si cultura), transformat apoi in ziarul "Realitatea romaneasca" (1990 - 1993 - publicist comentator), A lucrat apoi timp de 4 ani la ziarul Dimineata, ca publicist comentator.
A absolvit Liceul Teoretic "George Cosbuc" din Bucuresti (Bacalaureat 1974), o scoala postliceala de secretariat-stenodactilografie din Bucuresti (1977) si doua institute de invatamant superior: Universitatea Bucuresti - Facultatea de Limba si Literatura Romana (principal romana, secundar franceza) - Licenta 1982 si Institutul de Teologie "Sfanta Tereza" - Sectia Pedagogie (absolvit in 1996).
Ce poti sa-i doresti unui om ai carui parinti au murit amandoi de cancer si care a pierdut si o sora, in floarea varstei, ucisa tot de cancer?
Si acest om are puterea de a zambi si de a scrie despre boli si forta omului de a le infrunta.
Publicatia online www.estiri.ro este onorata sa preia din cand in cand articolele pe teme de sanatate ale doamnei Magda Marincovici. La multi ani cu SANATATE!