Asociatia MAME a inaugurat recent Centrul Stelutelor, centru de suport si recuperare destinat copiilor bolnavi de cancer si alte boli grave din Romania, unde acestia vor beneficia, in mod gratuit, de urmatoarele servicii: consiliere psihologica individuala si de grup, kinetoterapie, ateliere de terapie emotionala prin arta si joc, precum si activitati educative si de socializare.
De-a lungul celor 5 ani de existenta, Asociatia MAME a derulat proiecte menite sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii copiilor cu probleme grave de sanatate si a copiilor care provin din medii defavorizate. Experienta ne-a aratat ca, pentru a facilita vindecarea in cazul unor afectiuni grave, este foarte important ca, pe langa asigurarea serviciilor medicale necesare, sa ii fie tratate pacientului si problemele de natura emotionala, relationala si materiala pe care le creeaza specificul acestor. Ne bucuram sa va anuntam ca vom putea sa le oferim, in cadrul Centrului Stelutelor, suportul, consilierea si atentia de care au nevoie atat in perioada de confruntare cu boala, cat si in perioada de recuperare. Multumim tuturor celor care au sprijinit infiintarea acestui centru”, a declarat Maria Culescu, presedintele fondator al Asociatiei MAME in cadrul evenimentului de inaugurare.
Peste 100 de copii vor beneficia anual de serviciile oferite in cadrul Centrului Stelutelor.
Centrul este dotat cu un cabinet de psihoterapie unde atat cei mici, cat si parintii lor vor fi ajutati sa isi dezvolte abilitatile de a confrunta problemele legate de starea de sanatate si sa isi identifice resursele interioare necesare pentru a face fata mai usor perioadei de criza aparuta in viata lor. De asemenea, exista si un cabinet de kinetoterapie unde copiii care au dificultati motorii cauzate de perioadele lungi de spitalizare si imobilizare la pat vor beneficia de gimnastica medicala de recuperare sub atenta supraveghere a fizioterapeutului. Centrul Stelutelor include si o sala de art-terapie, unde cei peste 100 de beneficiari ai Asociatiei MAME vor participa la ateliere de terapie emotionala prin pictura, modelaj, colaj si alte tehnici creative, astfel incat impactul provocat de boala sa fie diminuat.
Centrul Stelutelor vine si in sprijinul parintilor prin oferirea de consultanta juridica si consiliere pe teme medicale: indrumare prin desisul sistemului medical din Romania, consultanta privind accesarea formularului E112, traducerea actelor medicale, precum si contactarea si mentinerea legaturii cu clinicile din strainatate pentru acele cazuri ale caror tratamente sau interventii chirurgicale nu pot fi efectuate in tara.
In Romania, in fiecare an, sunt diagnosticati cu cancer aproximativ 500 de copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 16 ani. Dintre acestia, aproximativ 40% pierd lupta cu boala.
Centrul Stelutelor este un centru de suport, consiliere si recuperare destinat copiilor diagnosticati cu cancer si alte boli grave infiintat de Asociatia MAME. Pentru mai multe detalii referitoare la activitatea derulata de Asociatia MAME si rezultatele obtinute de-a lungul timpului, va invitam sa accesati: www.asociatiamame.com sau www.facebook.com/AsocMAME