Senatorul Alexandru Cordos a adresat o interpelare doamnei Mariana Campeanu, Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, si domnului Remus Pricopie, Ministrul Educatiei Nationale. Obiectul interpelarii: Adaptarea procesului de invatamant la cerintele pietei fortei de munca. Puteti citi in continuare textul interpelarii.

In actuala forma, procesul de invatamant si formarea profesionala nu sunt adaptate cerintelor actuale necesare integrarii profesionale eficiente a tinerilor, in conditiile ciclurilor economice si cererii din piata fortei de munca.
Lucratorii care au primit o educatie primara minimala pot efectua in bune conditii doar operatiuni simple, adaptandu-se mult mai greu la procesele de productie cu tehnologie avansata.
Educatia secundara de calitate si formarea profesionala continua pe parcursul vietii este imperios necesara noilor generatii, avand in vedere faptul ca, spre deosebire de generatiile anterioare, profesia si locul de munca se pot schimba mult mai des.
Va rog sa-mi precizati cum va actiona Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice pentru a armoniza procesul de invatamant si formarea profesionala cu cerintele actuale ale pietei fortei de munca.