DeCeNews : Dictatura sau prostie?

Joia trecuta, cetateanul Sorin Alexandrescu a fost umflat de pe strada, dus la Tribunal de un procuror, iar un judecator a hotarat: puscarie preventiva 29 de zile. Joia aceasta, acelasi cetatean Sorin Alexandrescu, cu faptele si dovezile de joia trecuta, a fost infatisat de acelasi procuror in fata a trei judecatori, care au hotarat in unanimitate: eliberare imediata.
Cetateanul Alexandrescu este directorul general economic al Antenelor. Lichidarea Antenei 3 a fost o obsesie pentru Puterea din Romania, in ultimii 9 ani. Joia trecuta, am citit in executia lui Alexandrescu o comanda politica. Tipica unui stat autoritar sau dictatorial. Comanda politica putea explica, fara greseala, toate abuzurile comise. Joia aceasta, am vazut cum completul l-a eliberat pe om. In acest caz, despre ce vorbim in Justitia din Romania: comanda politica sau incompetenta si prostie? Repet, este vorba despre aceeasi persoana, aceleasi presupuse fapte si aceleasi "dovezi".
Doua hotarari judecatoresti, care se bat cap in cap, si un om tinut in puscarie o saptamana.
Oricum ar fi, este o veste ingrozitoare pentru romani. Poti fi oricand umflat de pe strada si aruncat dupa gratii, fiindca un Sef doreste asta sau poti fi incatusat din excesul de zel al unui procuror si, in mod evident, din cauza incompetentei unui judecator. Legea, fiind aceeasi, neschimbata, in decurs de o saptamana. Ce poate fi mai rau?...