Apicultorul Emilian Saftoiu si fiul lui, Dragos, de 23 de ani, din Ramnicu-Valcea, sunt prezenti in acest week-end cu 8 sortimente de miere si produse pe baza de miere. La standul lor, gasiti miere de tei, miere poliflora, miere de salcam si miere de mana.
"Avem amestecuri de seminte cu miere - la 15 RON / borcanelul, miere si seminte in amfora mica - la 10 RON / borcanul (creatia sotiei mele), caju, nuca si miere - la 15 RON / borcanul, miere cu muguri de brad, cimbrisor de munte si conuri de brad, pulpa de fruct in miere, merisor, catina, afine si zmeura / la 15 RON, polen crud - la 15 RON / borcanul de 150 de grame, amestec energizant cu miere, catina si merisor / la 25 RON, tinctura de propolis - la 10 RON / 25 ml", ne-a spus apicultorul Emilian Saftoiu.
Sotia lui, Elena, picteaza in timpul liber, asa ca pasiunea ei pentru pictura se poate observa si in talentul cu care face amforele cu diverse seminte si miere. Sticlutele cu miere amestecate cu merisor, afine, zmeura si cimbrisor au pornit dintr-o joaca.
In aprilie, acestia vor fi prezenti cu un stand la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura din Baneasa. "De Sfantul Dumitru am fost la Sighisoara si am luat locul I pentru cel mai bun stand. Si mierea de mana e cautata! Ca sa fim rentabili trebuie sa vindem mierea direct la consumator", a adaugat Emilian Saftoiu.