Europarlamentarii PSD catre UKIP: Minciuna voastra a fost devoalata - romanii sunt liberi sa munceasca in UE, dar nu au "invadat" Marea Britanie
Delegatia PSD din Parlamentul European adreseaza un apel catre Partidul pentru independenta Regatului Unit (UKIP), in care atrage atentia ca numarul romanilor si bulgarilor stabiliti in Marea Britanie pentru a munci a scazut odata cu 1 ianuarie 2014, potrivit datelor statistice.
"Proportia minciunilor &si manipularilor lansate de UKIP si de liderul acestei formatiuni, Nigel Farage, a fost devoalata de Oficiul National de Statistica din Marea Britanie. Numarul de romani si bulgari stabiliti in Regatul Unit pentru a munci a scazut cu 3000 din decembrie 2013 si pana in martie 2014. Acum, populistii care vorbeau despre 'pericolul invaziei celor 29 de milioane de romani si bulgari' odata cu ridicarea restrictiilor pe piata muncii de la 1 ianuarie 2014 s-au facut pur si simplu de ras, datele statistice aratand ca, dimpotriva, numarul imigrantilor romani si bulgari din Marea Britanie a scazut.
Facem un apel catre UKIP sa inceteze cu minciunile la adresa romanilor si cu defaimarea lor! In caz contrar, nu vor face decat sa se transforme in bufonii Europei dupa ce vor fi contrazisi de absolut toate datele si faptele reale", se arata in apelul delegatiei PSD din Parlamentul European.