Pentru efecte cat mai bune, tine minte ca trebuie sa respecti cu strictete etapele dietei. O intrerupere nu iti asigura un metabolism sanatos si nici nu completeaza detoxifierea prin care ar trebui sa treaca organismul tau de-a lungul celor 90 de zile.
Dieta Rina este un tip de dieta disociata. Mai exact, daca o tii, trebuie sa mananci acelasi fel de alimente pe durata unei zile. Zilele au un ciclu special, care se repeta si pe care il vom explica imediat.

Cum trebuie sa procedezi daca vrei sa tii dieta

Nu sari niciodata peste prima masa a zilei. Micul dejun este nelipsit in aceasta dieta si se bazeaza exclusiv pe fructe, care sunt extrem de recomandate atat de-a lungul celor 90 de zile, cat si dupa incheierea lor, respectiv a regimului.
Pe langa fructe, te poti bucura de cafea sau ceai fara zahar. Este de preferat insa ca la fiecare 3 luni sa renunti la amandoua si sa consumi doar apa, pentru detoxifiere.

Ziua 1: Prima zi a regimului este bazata pe proteine. Ea cuprinde mese axate pe carne de pui, curcan si peste, fiarta sau pregatita pe gratar, neaparat fara ulei. Pe langa carne, poti manca 3 oua fierte si diferite tipuri de branza. Salata poate completa aceste mese, in orice cantitate, precum si o singura felie de paine. Daca simti ca ti se face foame si ca nu mai poti rezista, consuma un bol cu supa simpla.
La cina repeta meniul insa in cantitate injumatatita, fara paine si supa.

Ziua 2: Este ziua cu amidon sau ziua legumelor. Pe langa micul dejun care consta in fructe, mesele tale trebuie sa contina cat mai multe tipuri de legume gatite fara ulei, asezonate cu sosuri naturale.
La cina vei avea acelasi meniu, in cantitate injumatatita.

Ziua 3:
Mai este numita si ziua de carbohidrati. Aceasta iti permite sa consumi, dupa fructe, diverse tipuri de paste fierte si chiar pizza, la care poti adauga sosuri de tomate si legume in cantitati mici.
La cina te poti indulci cu ciocolata neagra sau poti consuma produse de patiserie . Mai poti manca o felie de tort si chiar inghetata. Atentie! Nu ai voie mai mult de 3 linguri.

Ziua 4: In aceasta zi toate mesele tale vor fi formate din fructe de orice fel, pe care trebuie sa le consumi la fiecare doua ore, pe parcursul intregii zile.
De indata ce ai terminat cele patru zile, trebuie sa reiei ciclul, pana ajungi la final. Pentru rezultate cate mai bune, nu amesteca specificul fiecarei zile, nu sari peste nicio masa si nu uita sa bei cat mai multa apa. Consumul de cafea sau ceai nu inlocuieste consumul de apa!
La finalul dietei Rina iti poti continua alimentatia in mod normal, dar este de preferat ca pentru o perioada, una dintre mesele tale sa fie formata doar din fructe.