Senatorul Valer Marian a sustinut in urma cu un an o declaratie cu titlul: "Cateii lui Basescu de la ANI sunt protejati de cei de la DNA". Avand in vedere suspiciunile de abuz, coruptie si partizanat politic ce planeaza asupra numitului Horia Georgescu, senatorul Valer Marian revine azi si cere Senatului Romaniei sa adopte de urgenta o hotarare prin care sa solicite Consiliului National de Integritate, organism desemnat si coordonat de Camera superioara a Parlamentului, revocarea lui Horia Georgescu din functia de presedinte al ANI.

In data de 27.02.2012 am prezentat in Senatul Romaniei o declaratie politica intitulata "Cateii lui Basescu de la ANI", care avea urmatorul continut:
'Cetateanul Alexandru Catalin Macovei a fost desemnat vicepresedinte al ANI la infiintarea acestei institutii, in 2007, iar in 2008 a devenit primul presedinte al ANI, in urma unei proceduri de selectie organizate de Consiliul National de Integritate. Presedintele ANI este licentiat al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, pe care a absolvit-o cu o medie mediocra, iar in perioada 1995-2006 a activat ca procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu (unde a fost procuror sef) si la Directia Nationala Anticoruptie. In 2006, Macovei a fost dat afara din DNA (procurorul sef Daniel Morar poate confirma) pentru ineficienta in activitate si absente repetate de la serviciu. Conform unor surse din DNA, procurorul Macovei avea obiceiul sa frecventeze restaurantele in timpul serviciului, impreuna cu actualul secretar general al ANI, Horia Georgescu (mana sa dreapta), care activa atunci ca specialist economico-financiar la DNA si care a fost eliberat din functie pentru aceleasi motive. Pana la numirea sa la ANI, Macovei a fost director al "Directiei Generale Juridice" a unei societati comerciale pe care nu o nominalizeaza in CV-ul sau. Promovarea lui Alexandru Catalin Macovei in fruntea ANI s-ar datora, potrivit unor surse, legaturii sale de rudenie cu fostul ministru al Justitiei, Monica Luisa Macovei (mai exact, cu fostul sot al acesteia).
Infiintata prin Legea nr. 144/2007, Agentia Nationala de Integritate constituie o institutie unica in Romania si unicat in Uniunea Europeana avand surate in Albania, Muntenegru, Mauritius, Singapore, Hong Kong si Coreea de Sud. Mosita de fostul ministru al justitiei, Monica Luisa Macovei, ANI a fost acceptata si votata de clasa noastra politica ca sa faca pe plac Europei pe frontul luptei anticoruptie declansate inainte si dupa aderarea la UE. Societatea civila si opinia publica romaneasca si-au pus insa mari sperante ca ANI va combate, va contracara si va diminua coruptia la nivel inalt. Dupa aproape cinci ani de la nastere, sperantele par a fi insa desarte. Desi are in jur de 200 de angajati, multi cu salarii peste sau apropiate de cele ale parlamentarilor, desi are ca sef (presedinte), cu rang de secretar de stat, un fost procuror si desi a beneficiat in anii de activitate de bugete mai mult decat generoase, comparativ cu alte institutii importante ale statului, ANI a inaintat anual la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie mai putine sesizari decat degetele de la doua maini, adica mai putin de o sesizare pe luna (fapt confirmat inclusiv de procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, intr-o declaratie facuta la Satu Mare). Iar majoritatea acestor sesizari au fost solutionate cu neinceperea urmaririi penale (NUP). Pe de alta parte, dupa cinci ani de activitate, instantele din Romania n-au confirmat (definitiv si irevocabil) mai multe sesizari ale ANI decat degetele de la o mana, adica o sesizare pe an.
Ce este si mai grav, sefii si inspectorii ANI au savarsit grave abuzuri procedurale si gafe juridice lamentabile in numeroase cazuri, ca, de exemplu, in cele privind pe fostul ministru al Mediului, Nicolae Nermischi (PSD), fostul ministru al Sanatatii, deputatul Eugen Nicolaescu (PNL), fostul ministru al Tineretului si Sportului, senatorul Luminita Placinta (PDL), fostul ministru al Finantelor Publice, Gheorghe Pogea (PDL), fostul presedinte al Senatului, Mircea Geoana (PSD), senatorul PNL Mircea Diaconu, senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu, poetul Mircea Dinescu (membru al Colegiului CNAS). A devenit tot mai evident ca, daca presedintele Basescu era iritat de vreun ministru, parlamentar sau alt demnitar, ANI dadea un comunicat de presa ca "proscrisul" este cercetat cu privire la modul de dobandire a averii sau pentru cazuri mai mult sau mai putin inchipuite de incompatibilitate. A devenit tot mai clar ca ANI este o jucarie in mainile presedintelui jucator, o executanta intocmai si la timp a comenzilor primite de la Palatul Cotroceni impotriva unor opozanti sau neagreati politici.

(Va urma)