AmosNews: Angelina Jolie si-a extirpat ambii sani
Pentru a reduce riscul de a face cancer

Dupa ce a fost anuntata ca poarta o gena care ii creste riscul de a face cancer mamar , Angelina Jolie a decis sa-si extirpe ambii sani.
Actrita in varsta de 37 de ani a povestit cum a decis sa ia aceasta decizie dupa ce medicii i-au spus ca are 87% sanse sa dezvolte cancer mamar si ovarian. De altfel, chiar mama ei a murit la 56 de ani din aceasta cauza, potrivit click.
"Sper ca multe femei vor avea de invatat din experienta mea. Astazi, cu un simplu test de sange poti afla daca ai riscul de a face cancer, apoi poti lua masuri", a scris Jolie in articol.
Pregatirile pentru interventia chirurgicala, care a avut loc pe 27 aprilie, au durat trei luni, timp in care Angelina a reusit sa pastreze secretul.
In urma interventiei, riscul de cancer mamar a scazut la sub 5%. "Pot sa le spun copiilor mei ca nu trebuie sa se teama ca ma vor pierde din acest motiv."
De asemenea, actrita a lasat de inteles ca, dupa mastectomie, a acceptat o operatie de reconstructie a sanului, asigurandu-le pe femei ca "rezultatele pot fi foarte frumoase. Nu ma simt deloc mai putin femeie."
Problemele medicale ale Angelinei Jolie nu se incheie aici. Actrita are 50% sanse sa dezvolte cancer ovarian.