Anca Turcasiu si Horia Varlan, adepti ai unui stil de viata sanatos, au facut deliciul unui eveniment organizat, saptamana trecuta, de Mangesius Trading pentru specialistele in farmacie si produse farmaceutice, povestind despre diete, chiar daca intre timp maestrul bucatar era preocupat sa realizeze cateva dintre capodoperele sale culinare.
"Am inceput sa mananc din ce in ce mai putin, pentru ca dupa o anumita varsta surplusul se resimte. Toata lumea vrea sa slabeasca si eu toata viata mea am tinut diete de slabire. M-am chinuit ingrozitor, pana cand am ajuns la concluzia stand de vorba cu specialisti in domeniu, cu nutritionisti ca o viata echilibrata din toate punctele de vedere face mult mai mult decat orice cura de slabire", a marturisit Anca Turcasiu, in deschiderea evenimentului organizat de Mangesius Trading, sub sloganul "Intampina primavara sanatos".

Horia Varlan recunoaste: Ma simt extrem de bine in compania doamnelor

Mestrul in arta culinara, Horia Varlan a dovedit in cadrul aceluiasi evenimentul ca stie sa imbine munca cu voia buna, totul asortat cu sfaturi dintre cele mai utile pentru acele reprezentante ale sexului frumos care stiu cat de important este un regim de viata sanatos.
"Tehnicile culinare ne ajuta, insa pentru a deveni un bun bucatar trebuie sa faci scoala, cursuri. Pentru ca trebuie sa stii un pic chimie alimentara, fizica, geometrie, matematica, altfel nu ai cum sa calculezi, de exemplu, volumul unui vas daca nu stii geometrie", a spus maestrul.
Horia Varlan si-a exprimat si criticile privind globalizarea: "Parerea mea este ca, legat de gastronomie, globalizarea a plimbat bucataria, gusturile si tehnicile culinare dintr-o parte in alta. In China mananci pizza, in Goenlanda consumi mancare chinezeasca, in Centrul Vechi din Capitala mancam mancare din Uruguay etc. Asta nu este bine pentru ca organismul fiecaruia era obisnuit cu o dieta de un anumit fel. Nu putem trece atat de rapid de la un mod de hrana la un altul. Primavara, la noi incepea sezonul urzicilor si al zarzavaturilor din gradina, treceai incet la carne de miel, iarasi legume si fructe si ciclul continua. Se manca si carne de porc si slanina, iar bolile de acum nu existau cu o incidenta atat de mare. Romanii ar trebui sa manance cat se poate de traditional, nu numai traditional, si cat se poate sa pastram cele trei mese principale ale zilei, iar ultima masa din zi sa nu treaca peste ora 19:00. Partea proasta este ca nu mai avem timp pentru a gati si nu mai avem incredere in produsele de toate tipurile care se gasesc in magazine si in piete", a concluzionat maestrul.
"Intampina primavara sanatos" a fost organizat de Mangesius Trading, importatorul in Romania al produselor fabricate in Germania de compania Engelhard Arzneimittel, ale caror substante active sanatoase provin din natura: frunze de iedera, muschi islandez si acizii grasi Omega din peste si luminita noptii.