Centrul Anadolu Medical Center din Istanbul a tratat anul trecut 2.000 de romani. Cresterea pana la sfarsitul anului va fi de aproximativ 20%. Cele mai frecvente tipuri de cancer tratate aici au fost: cancerul cerebral, cancerul la san, cancerele ginecologice, colonorectal si pulmonar.
"Romanii aleg centrul nostru deoarece au acces la tehnologie de ultima generatie, medici cu o vasta experienta internationala, terapii personalizate si o abordare multidisciplinara. Rezultatele medicale sunt foarte bune. Pacientii se simt confortabil si in siguranta in centrul nostru, intrucat Departamentul pentru Pacienti Internationali este dedicat sa ajute pacientii si familiile acestora cu tot ce au nevoie - de la informatii medicale complete la probleme administrative (rezervarea zborului, transport, cazare, planificare financiara) si pana la sprijin psihologic. Simplul fapt ca avem la dispozitie translatori nativi cu care pot comunica este foarte important", a declarat Asli Akyavas, Directorul Departamentului pentru Pacienti Internationali, Anadolu Medical Center.
"Mai mult, spitalul nostru se afla intr-o zona linistita la malul marii, departe de agitatia orasului, dar accesubil pentru cei care fac naveta. Istanbulul este o destinatie potrivita pentru un city break, la numai o ora distanta cu avionul de Romania, motriv pentru care multi dintre pacientii nostri romani si familiile acestora sunt incantati sa imbine calatoria in scopuri medicale cu componenta turistica".
Peste 2.000 de romani s-au tratat in aceasta institutie anul trecut. Potrivit rezultatelor preliminare din primele noua luni ale anului, numarul pacientilor romani va creste probabil cu 20% in 2013.
Departamentul pentru Pacienti Internationali primeste lunar din Romania peste 220 de solicitari pentru a doua opinie medicala, fiind un serviciu aflat in permanenta dezvoltare. Cel mai solicitat este Centrul de oncologie, in care Anadolu Medical Center a stabilit un parteneriat strategic cu John Hopkins Medicine, lider in tratarea cancerului.
Afilierea cu John Hopkins Medicine este extrem de apreciata de pacientii romani care au acces prin intermediul medicilor turci la a doua opinie din partea unei institutii medicale cu experienta de un secol, recunoscuta la nivel mondial. John Hopkins Medicine a primit recent titlul "Honor Roll" in topul spitalelor din America din partea US News and World Report.


"A doua opinie medicala" - serviciu gratuit, in 48 de ore


Serviciul "A doua opinie medicala" ofera gratuit, in 48 de ore, sfaturi privind evaluarea diagnosticelor actuale. Indiferent de tara de origine, un pacient poate trimite documentele medicale catre Anadolu Medical Center si va primi a doua opinie medicala, optiuni de tratament si estimarea costurilor.
Nu doar pacientii din Romania au ales Turcia pentru tratamente medicale. In primele sase luni ale acestui an, peste 3.500 de pacienti straini au ales Anadolu Medical Center (Istanbul). La Anadolu Medical Center, se trateaza si pacienti din tari cu servicii medicale foarte dezvoltate, precum SUA sau tarile din Europa. In 2012, centrul a inregistrat 7.000 de pacienti straini, din aproape 30 de tari din diferite regiuni ale lumii.